Alla inlägg den 27 augusti 2012

Av Susanne Leijon - 27 augusti 2012 07:34

Och även denna helgen har varit hur bra som helst  .


Fredagskvällen var det lite kalas för Rogers pappa fyllde år, så det blev god mat och dryck. Alltid trevligt att komma till dukat bord trots att man är ganska seg på fredagskvällar  .


Lördagen sen var det dags för lite skogande och en liten skara, jag, Cina och BoxerNina var det som skulle träna.

Nina hade Thelmas två kvarvarande valpar med sig och vilka små pulver  .

De fick ju komma ut och röja lite och vips så komemr Bizzie farandes ut ur buren, hon blev nog lika chockad   som vi andra, men valparna blev ju överlyckliga  .

Oj så uppvaktad hon blev av de två små, och sen så började röjet,haha


Svårt att slita sig men de små behövde vila och vi andra börja traska spår, så Cina och jag bytade och Nina gick sen till Bizzie och till Thelma.


Jag traskade ett spår till Yalla som var allt annat än ett vanligt och rätt som det var var jag liiite lost och hade inte full koll på hur jag hade gått....men ähh det löser sig.


Nina fick instruktioner ang. Bizzies spår att lägg in klurigheter för att se om tempot kan bedarra lite iallafall  .


När det väl var dags så tog vi Yallas spår först och det gick ju som vanligt...jättebra! På vissa ställen så stod jag och funderade om jag verkligen hade gått där  , men häng med och visst var det rätt  .


Bizzie sedan och nu blev det förvirrat  . Upptaget var jättefint och stundtals spårade hon kanon i kärnan men sen var det aaaaningen förvirrat. Kanske blev det lite för svårt med klurigheterna , regnet kom lagom tills det var dags att ta hennes spår, om man ska försöka hitta ngn anledning men hon kom runt...kanske inte om inte Nina varit med..hon fick med sina pinnar så lite nöjd var man trots allt men men....


Ullan sedan och även här var det lite förvirrat emellanåt och många av pinnarna kan man nog lungt påstå var rena turen att hon fick med sig  , eller så får man se det som en bra belöning/bekräftelse att hon just där och då lyckades att hitta spåret igen  . Visst vi kan även här skylla lite på regnet men Ulla är så säker normalt så det känns lite fel att skylla på ngt.


Valpisarna fick oxå spåra lite och ja.....Nina kunde ju kanske lagt liiite dodis i spåret  .

Omgång två med Teddie gick mkt bättre, då låg det nämligen dodis*fniss*.... när Nina sen spårat färdigt och kopplade loss henne så tog hon spåret och de kvarglömda godisarna igen  .


Upplet sen då:


Bizzie först ut och jag är jättenöjd med hennes arbete. Helt vindstilla var det och visst hon springer...men hon far rakt ut på skicken med en påkopplad näsa, även om det inte alla gånger ser så ut  .

Alla grejor in, inget tugg alls och fint avlämnat i handen. Duktig liten gråfis  .


Ulla hon tog de tre första i flygande fläng men behövde ett par omskick att hitta det sista föremålet..men enträgen vinner...sesseless  .


De andra två gjorde oxå bra uppletanden, så efter en liiten runda med flickorna så kördes det hemåt för att fixa innan kompisar kom på middag.

Blev en mysig kväll med god mat och dryck!


Söndag blev det även denna veckan och inget speciellt på schemat...rätt skönt faktiskt!

Men efter lite pyssel hemma, långis och lite softning fick man ju ta tag i sitt liv...eller snarare hundarnas  , så det blev en färd mot Sturup och spår för de bägge. Var ju tvungen att se om Bizzies förvirring fanns kvar....

Så varsitt spår på ca 500 m blev de tpå nyklippt gräs/klöverfält blev det och när det var dags att ta Bizzies, så hinner vi halvvägs in i upptaget, vilket hon tog skitbra, så kommer det en kompis som kör förbi, stannar och flabbar lite. Bizzie ser helt förvånad ut, men när kompisen kört iväg så fortsatte hon spåra  , som om inget hänt.

Klockrent runt hela spåret, inga gå av och kolla och alla pinnar fint medplockade, kändes gött det!!!


Ullas upptag var riktigt fint och sen var propellersvansen igång och det är ju =med att hon är i kärnan och hittar sina pinnar  .


Hemma sedan så fick Bizzie sig lite lydnad och ja hon KAN den lilla plutten.

Linförighet, Läggande under gång, Framförgående, Inkallning gick riktigt riktigt bra!

Platsen, en uppgång sedan låg hon.


Nöjd....Nöjd...Nöjd! Så då passade avancerat soffhäng som handen i handsken  


Ikväll väntar det fotbollskörning, bokskogsrunda tror jag och kanske lite lydnad...vi får väl se!


Grattis till Jeanette, Bizzies uppfödare, för ett väl genomfört SM!


Ha det

 


Ovido - Quiz & Flashcards