Alla inlägg den 6 augusti 2012

Av Susanne Leijon - 6 augusti 2012 07:24

Alltid full av överraskningar  .


Igår var det äntligen dags att köra sök   . Har ju inte kört sedan lägret och det är ju ett par veckor sen,hmmmm


Jag, Nina, Lotta och Inger körde.

Frasse först ut och japp det gick undan, men duktig var han.

Hjalle sedan och han var inte riktigt i stöt igår, lite loj och han la sig vid skallmarkeringarna...så Inger ska kolla upp honom så han inte är sjuker på ngt sätt  .


Bizzie nästa och jag är ju lite av att....nu testar vi...så det fick bli ingen retning alls på de två första och hon skulle, utan ngn hjälp börja skälla hos figgen  .

Viktigt här att figgen agerar rätt, skallmarkering-figgen passiv och senare hittaövning-figgen agerar direkt så hon  får klart för sig vad som förväntas när hon kommer ut.


Första skicket där fick jag skicka om för hon gick inte ut på djupet men det är ju inga problem. Väl ute hos Inger så började hon skälla av sig själv, så belöning och lite kamp/godismys, innan Inger meddelar att de är klara och jag kallar in henne. Fullt ös medvetslös och lite boll hos mig.

Nästa till Nina gick lika bra så resterande blev hittaövningar, och hittade det gjorde hon och mysa/kampa fick hon göra.

Sammanlagt 6 skick och jag är väldans nöjd med henne.

Fokuserad ut i rutan, bra fart ut och jobbar sig fram jättefint till figgen, och väl därute så sköter hon sig oxå jättebra  .


Änzo, ja han gick oxå bra, gäller att skicka honom när han är helt rätt i sinnesstämningen, annars kan det bli ett litet stopp efter ett par skick, och det är lätt för en annan som står bakom honom, men när han är helt fokuserad ut, svansen går lite lätt...DÅ ska han gå och då jädrar sprätter han iväg!


Yaxxon gick oxå jättebra igår!


Men mitt lilla kinderägg!!!!!!!


Orkade ju inte lägga spår igår så lite nonchalant tänkte jag då att ja men Ulla kan få ett par skick så hon oxå fick göra något, och det var ju längesedan så det fick ju gå som det gjorde...typ  .


Första skicket där hade hon nog inte riktigt koll på att det var folk hon skulle leta efter, även om hon hade koll på att de sprang ut i rutorna, för hon "låste " sig på en gran nära, men hade koll på att det var något hon skulle hitta.

Så in med henne igen och skicka om...och om men då jädrar for hon ut på djupet och hittade sin buse, satte igång och skälla och mojjan kom ut.


Hon fick sammanlagt 6 skick och fy fan vad bra hon gick       !!!


Fullt fokuserad ut i rutan när hon stod på stigen, rakt ut på djupet, i precis lagom takt, skitsnygga framslag och poff, figge hittad och då jädrar skäller vi ordentligt med.

Alla skicken lika lika fina!!!!

Gamla bilder men Skr-ULLA-reda in action!  

Nu jädrar ska damen få köra sök hon med när vi kör så får vi se om trenden håller i sig för då kanske man skulle ut med henne i en lägre klass, för går bara söket bra så är lydnaden inga problem, eller ska inte vara  .


Efter lite fika så fick Lotta lägga sig i den nedgrävda lådan så skulle jag se hur Bizzie fattade detta  , men se det var inga större problem det inte, hon for ut, lokaliserade att ngn fanns under locket i marken, gick runt och pep lite innan hon kom på att just ja...jag ska ju skälla...och tada sesam öppna dig och minsann en boll kom ur lådan  . Duktig liten!


Änzo fick lite rullemarkeringar på mig eftersom vi bara kört hittaövningar med honom nu på och lite efter lägret, men hur svårt är det lixom!!!!!


Avslutade skogsdagen med en runda ihop med Sabina och Khan så vovvarna var härligt avrastade till man kom hem!


Bizzie är ju inte den trötta hunden precis så lite senare på kvällen när de fått en liten runda så fick hon öva på fot. Ett steg, två steg, halter på alla håll och kanter och ytterligare några mer steg. Tyckte allt det gick bra trots att en katt tyckte att den skulle traska förbi på cykelbanan precis bredvid och om inte det var nog så satte den sig att kolla på oss med  , men Bizzie tog inte så stor notis över den så träningen gick att genomföra minsann!


Måndag idag och ikväll blir det till att köra till fotbollsträning och då kan man ju passa på lite själv med....

Go måndag önskas.

 


Ovido - Quiz & Flashcards