Alla inlägg den 22 augusti 2012

Av Susanne Leijon - 22 augusti 2012 07:23

Igår var en riktigt fullträff för oss, jag, Mange och Perra, vad det gällde skyddsträningen  .


Vi började med en platsliggning, då i en ring istället för på led, och detta var ju lite nytt för lilla Bumlan.

Hon låg så fint och avslappnat hela tiden, hade ju en massa att kolla på  , och trots att Elins border han var uppe och studsade X antal gånger så låg hon kvar. Yes!!

Gick tillbaka en gång och belönade och gosade lite men gick ut igen så hon fick ligga ett tag till!

Stod nån meter ifrån henne men det var ett stort steg framåt!


Lite lydnad med damen och fokus på linförighet. Kontakt, verkligen vara med i svängar och halter. Är ju detta domarna ser först,hihi, så därför läggs det extra krut på det och att få till det riktigt bra  . Har ju igen det i följande moment sedan ju.....

Lite snabba sitt och ligg fick de tmed bli innan det blev vila i bilen och det var dags för Mange och Qass.

De körde bevakningsträning och jädrar vad bra det gick  . Jättefina bett och kanonfina släppanden varje gång. Fokus på att Qass ska backa lite i bevakningen för att kunna få optimal förutsättning i dubbeln längre fram.


Bizzies tur och henne ankrade vi i linan i staketet och fortsatte med vår byte/försvarsträning. Mer på i skallet igår och jättefina bett. Sen glider hon ut lite i kudden så bettet blir lite sämre och fröken vill inte bita om inte  , utan har hon satt gaddarna i kudden så har hon  . Blir lite skinnbett ett par gånger framöver så hon lär sig att knipa åt med maltänderna ordentligt.


Magnus retade upp henne en del och hon svarade bra!


Varvade denna övning med bevakningsövning och på första där hade hon lite mkt koll på mig, men vid rörelse från Magnus går hon upp kanon och biter riktigt bra  . Och håller i gör damen, för hon svingades runt rätt bra där ett tag, men kudden tänkte hon...den är MIN   

Följande bevakningar blir riktigt, riktigt bra!!!


Sen var det dags för Perra och Balder och han kör ju mondering med honom, så Magnus iförd bitdräkt fick ju då "dansa" omkring lite så Balder kunde bita i benet.

Detta blev kanonbra och den hunden är bara så häftig att se in action!


Som sagt var alla riktigt nöjda med sin träning och efter rundan rullade man glatt hemåt. Vi blev lite paffa när vi gick runt dammen för rätt vad det var så smällde det bara till, och är man i Malmö så vet man ju aldrig  , men det var en skyddsjägare som sköt av lite fåglar där i mörkret.

Tur man har skottfasta hundar!


Ikväll är väl tanken att träna på klubben, om inte vädret får för sig att ösa ner.

verkar inte som jag behövde köra till match heller, och det var ju lite skönt!


Ha en go mitt-i-veckandag!!

 




Ovido - Quiz & Flashcards