Alla inlägg den 16 april 2012

Av Susanne Leijon - 16 april 2012 07:37

över hundarnas prestationer igår  .


Ulla: Hon fick spåra och köra upplet.

Lotta hade traskat ett spår på ca 1300 meter och blivit lite osäker på om hon gått in i sitt eget spår eller inte, men men vi testar. Ulla får ju anses spårsäker så...

Det låg väl en 2 timmar skulle jag gissa på och upptaget först. Jag gjorde helt rätt  , lät henne stå ett tag så man såg henne vinda in det ordentligt, sen när hon kändes redo så fick hon gå. Lungt och fint travade hon ut och jag tror inte ens hon skänkte bakspåret en blick ens utan hon bara valde rätt och tuffade på, för att strax efter få sin pinne  .

Nu visade det sig att Lotta faktiskt hade gått in i sitt spår för Ulla ville välja det "senarelagda" benet, men efter att ha lovat henne att hon skulle få dit, men var tvungen att ta en liten omväg dit  så tuffade hon på och hittade lite vinklar och pinnar!

Efter övergången i egna spåret så tyckte jag att fröken mest lullade på, men enligt säkra källor  , så var hon rätt för Lotta visste att här hade hon gått,hahahaha.

Men mot slutet fick jag säga till henne att hon fick faktiskt ta och leta upp spåret och visa var det går, och då stannar hon upp, vindar och vindar för att sedan bestämma sig, och näsan den borrades ner och strax efter stod hon vid slutpinnen. Mattes   .


Leta saker fick hon oxå och finns bara en sak att dra ner på och det var att hon släppte första föremålet hos mig, annars så gick hon så jäkla bra!!!

Hoppas nu specialen håller i sig till söndag  .


Bizzie: Hon fick söka och oxå leta saker.

Söket, fy fan rent ut sagt vad jäkla bra hon gick!!

Ingen retning alls förutom att Leif låg ute när vi gick ner till söket så hon kunde ju vinda in honom.

Lika bra att köra på honom i första skicket.

Hon är så laddad att få springa ut, men står helt still och tyst.

Måste skryta över mig själv med för jag lyckades att släppa iväg henne vid helt rätt tillfälle alla fyra skicken  .

Kommando och hon far verkligen ut i rutan så mossan den sprutar och fram till Leif, som fick hjälpa henne lite med skallet, men väl igång så.....

Nyttigt att inte alltid köra på samma figgar.

Hon bokstavligen slet mig in till stigen, ordning och reda kommer....

Lika fokuserad här och iväg och hittade Lotta. Bra igång med skallet!

Full fräs in till stigen, och jag är lite häpen trots allt att hon bara kan stå still sen, och vara så samlad innan hon skickas på nästa  , letade jättefint och hittade Leif som fick hjälpa henne lite med skallet igen.

Sista där gick hon först till gamla legan, för att konstatera att hmm ingen där....men som hon jobbar sen för att ta sig fram till Lotta  .


Avslutade söket med att hon fick se Vicky gå ut..men sedan borta..för hon hade gömt sig i den dolda legan. Bizzie släpptes och for ut, letade och letade, sen så sniff sniff i lilla springan....och då öppnade Vicky locket och liten blev glad  .


Hon fick också leta saker och de tre första skicken ojojoj så bra hon gick. Letade jättebra, hittade grejerna och full fart in till mojjan. Inget tugg och lämnade fint i handen. Sista skicket där var det mest muskler som jobbade, förmodligen lite trött i kolan med så efter ett par försök så fick hon koppel på, gick ut och visade henne, tillbaka till basen och sen fick hon ut och hämta, tjohooo!!!


Avslutade naturligtvis dagen med en runda!


God måndag önskas!!



Ovido - Quiz & Flashcards