Alla inlägg den 4 april 2012

Av Susanne Leijon - 4 april 2012 07:50

och sammanfattningen blev att Bizzie är en mycket trevlig, läcker tjej där jag hade mycket gratis  .

 

Älskade lilla gråisen!!


Det var full gång när jag kom för några skulle tävla nästa helg så de fick lite hjälp av Glenn.

Nyttigt för novisen mig att stå och lyssna och försöka komma ihåg allt som kan bli matnyttigt framöver.


När de flesta var klara så var Vicky först ut med Yohnsson för lite övningar och det såg bra ut!


Bizzies tur så jag fick låna sele, har ju inte velat handla innan jag visste om det blev ngn debut eller inte, och hon växer ju lite fortfarande. Är ju en stabil tjej om man säger så...fick låna en sele som tillhörde en vuxen malle, men den var snäppet för liten,hih.


Ankra mig själv, sätta snäckan fot avvakta och sedan "pass på", och då drog Perra på med trasan och Bizzie var inte sen att gå igång, jagade och skällde och till slut fick hon tag i den  . Bra bett och kämpade emot bra. IN till mojjan för lite mysstund innan vi körde igen.

Nu tyckte hon ju att detta var superkul så liite lomhörd när jag sa till henne att komma in, men väl där så satte hon sig, satt tyst och fint, fokuserad på Perra och efter kommandot så....

Hon fick ett par omgångar och sedan vinst till bilen.


Körde lite lf med henne för att påminna lite om att man får faktiskt lyssna lite mer på sin mojja även om det är superkul med det andra.


I omgång två så var det kul att höra att Mats hade kollat lite på lf och säger att han sett att jag hade bra lydnad på henne och att hon inte lyssnade riktigt nu var nog mest för att allt var så nytt.  . Jag kunde inte mer än hålla med för jag tycker allt att jag har en bra lydnad på henne.

Sen blir man ju alltid lite nervös första gången, många som stod och kollade u.s w.....Ett jättehärligt gäng men ändå...  


Andra omgången blev oxå bra, hon satt tyst och fokuserad och inväntade... pass på...och då for hon ut och skulle ha bitkudden!

Sista gången så var hon lite intresserad för då hade det anlänt lite poliser som oxå körde lite skydd, så hon satt och kollade på dem. Perra stod redo och jag väntade på att hon skulle bli det oxå. Mats sa till att säg kommandot och jag trodde ju inte att hon tänkte lyssna på mig...men så fel jag hade. För Pass på och svisch så var hon ute och skulle ha sin bitkudde.  


Riktigt trevlig kväll blev det och det känns jättekul att ha kommit igång.

Nu blir det huvudvila för liten fram till fredag då vårt påskläger drar igång!

En skogsdag och resten på lydnadsplanen. Ska bli himla skoj!!!


Ha nu en go onsdag!


Ovido - Quiz & Flashcards