Alla inlägg under april 2012

Av Susanne Leijon - 13 april 2012 07:31

Igår bar det iväg till Burlöv för lite skyddseri med Bizzietösen  .


Vi kör ju lite lydnad först innan det är dags för skyddet och då fick SkrUllan komma ut och öva på våra "sämsta" moment, dvs skall och fs framförallt men även ställandet i inkallningen, där hon gärna tar ett par försmädliga steg  .

FF kändes bra, hon var med inte mkt trängning/plogning och bra sättanden.

Skallet, ibland så chockerar hon sin mojja för igår så sjöng hon så jämt  och fint  . Hon är väl för rolig den!

Ställandet, kör med boll bakom nu för att få till det riktigt, och stanna tvärt kan hon allt...allt för sin boll  .

FS lina på och hon har ju verkligen fattat att det finns bollar ute, men trots det så bryter hon av, ja första vändan fick jag påminna henne, men de andra så gick hon så fint så.  .


Shotti ut för att FS:a, och det är lätt att få en kräkattack  .

Yohnsson först ut i skyddet och han gick riktigt bra igår i överfallet och civilsändandet  . Lite fokus på det inför Securitasmästerskapen.


Bizzie sedan och hon har fattat vad det är som händer på denna klubben, för fanan står högt på henne och kollar efter alla de fräcka grejorna  . Liten rasterunda innan och hon var på väg bort till Magnus och Perra flera gånger..men kom direkt när jag kallade  .


PÅ med sele, satte henne fot, och Magnus framför som hon har full fokus på. Man riktigt känner hur hon glor ut honom.

-Pass på...och Magnus agerar och Bizze far ut för att få sitt skinn, hoppar jämnfota upp, får ett halvtaskigt tag och då lilla vännen så får man inget skinn, får lite jädrar anamma i skallet men sen så hör man hur tänderna går emot och hon sitter som ett smäck i skinnet och drar emot som bara den  . Vinst och in till mig för lite mys!

Tar inte lång stund tills hon släpper skinnet och glor på Magnus igen  . Sätter henne och fokus på att sitta kvar tills annat kommando ges. Ville ett par gånger hoppa upp och ta skinnet men icke lilla damen, så då blev det toleransträning. Attans vad hon är duktig lilla grynet.

Lika engagerad alla gångerna och hon sitter helt tyst och är helt fokuserad på Magnus innan hon får ..pass på...då jädrar!!


Lite sammanfattning av hennes träning igår: Vi fortsätter så här ett tag och mycket med ordning och reda, inte släppa igenom för hon lär sig jättefort och utan ordning och reda så kommer hon att ta egna initiativ och förmodligen segla iväg...kan själv...kan själv  .


Perra och Balder, asså vilken hund och vilka återkallanden..my good. Balder han ger 300% när han drar och när han är i stort sett ända framme hos Magnus så ropar Perra och han vänder på en 5-öring, imponerande! Jäkla trevlig malle!


Magnus och Qass gick oxå riktigt bra igår! Jag tycker Qass är en jäkligt läcker kille. Bara vill ,vill och vill.....


Nöjd nöjd for vi hemåt..flickorna och jag.

Idag blir det en långis någonstans har ju inte hunnit det nu ett par dagar så det blir prio 1 idag, efter handlingen.

Ha nu en go helg alla!!!

 

Bizzie next

Av Susanne Leijon - 12 april 2012 07:53

var det allt igår när man var på klubben  .


KOm redan strax efter 18 så då fick Bizzie komma ut, då det inte var så jäkla mkt folk där så vi kunde dona med lf och lite annat.


Nu är det ju svårt att ha full koll hur hennes position är men det kändes bra överlag, vill ju inte att lilla lallan pekar utåt inte  , så det donar vi mkt med.

Ett par steg i taget och mycket halter, som har blivit riktigt bra. Det var inte många gånger som hon kom för långt bak  . En lättlärd rackare, så det är egentligen bara för mig att vara tydlig hur jag vill ha det sen är det rätt lungt. Lätt att vara kaxig   , men det är så det känns!

Hörsamheten var även på topp för hon var på väg minst två gånger till Yalla under hennes framåtsändande, när Cina gjorde inkallningen och bollbelöning, men HON VÄNDE och kom tillbaka när jag kallade.  . Övning ger ju färdighet!!!!!


In med henne i bilen och ut med Ulla för platsliggning med skott. Ligger gör hon ju men bara för att inför tävlingen....


Började sedan att dona lite med Vicky o Shotti, såg jättefint ut.

Bizzie nästa och nu blev det mest fokus på nåt steg, halt, nåt steg, halt. Ha koll på sin mojja-kampbelöning.

Det ska verkligen vara lönt att ha koll på mig!!!

Många som körde runtomkring, som hon var tvungen att kolla in så det var extra nyttigt igår att hon insåg att mojjan är bäst  . Hon har ju även börjat att löpa men jag tyckte nog att hon trots allt tyckte att mojjan faktiskt var en rolig skit  .


Yohnsson kördes igenom, och en uppflyttning vara inom räckhåll!!

Änzos tur och där gäller samma sak. Kul med hans budis för han stannade på icke inkallningsbart avstånd för mottagaren, stod och kollade på Lotta kontra Kattis. Lotta avvaktade precis som Kattis och sen tar Änzo beslutet att fullfölja sin budis  och drar som en avlöning till Kattis. YES!


Ullas tur, och Vicky hade lagt ut bollarna till FS, men jag tänkte värma Ulla först lite, men se det tyckte inte hon...jaja jag vet, men ville hon nu köra FS så skulle hon ju få göra det  .


2 rundor med lina i mörkret, men jädrar vad fint hon gick  . Tredje utan lina och hade jag nu inte stoppat bollen på mig  , så hade det blivit kanon. Bara för det så blev det lite vingel.....Är jag bäng eller är jag?!?!?!


Krypet, ett litet skutt precis i början och lite väl vid vänstersväng, men annars så kan man nog se fåran i marken även idag  .

Inkallning med stå och ligg, jättebra! Ska köra några med bollen bakom henne och bara ställande för att få bort de försmädliga små stegen.

Skallet, tja, ett betyg hade vi kanske fått, men det är allt.

Tack Vicky för du kom på att belöna henne  . Hon kan gott tro att tävlingsledaren har en boll att kasta till henne  .


Ikväll skulle jag egentligen kört till klubben för att lyssna på Anki Mohlins tips inför bl.a tävling men tiden räcker inte till.

Måste köra Rasmus till träning, de kör en dag till i veckan nu och då med A-laget, tror jag det var.

Kör till Burlöv istället då och kör lite med skyddsgänget under tiden istället. Är ju aningen närmre.


ha en go torsdag

 


Av Susanne Leijon - 10 april 2012 07:47

Fredagen tillbringades i skogen där Ullan fick koncentrera sig på spårupptag. Hon är ju mer bakspårare än framspårare den goa vita  .

3 upptag fick hon och det första blev en prövning, då vi gått många på stigen, alltså väldans lätt för henne att välja ett bakspår, då mkt doft fanns från det hållet, men hon analyserade och valde rätt håll.

Dessutom på alla 3 upptagen  .

Stå en stund, låt henne vinda, om det behövs så gå fram lite till och låt henne bli säker på att hon tänkt rätt.

Hon fick även leta saker och jag tycker nog att det enda som var var att hon släppte några av sakerna framme hos mig  .

Bizzie fick ett spår, där jag snitslat vinklarna för att ha riktig   koll. Upptaget är lite för mkt kollande. Hon tar det jättefint men efter 50-60 meter så ska hon gå av och kolla åt sidorna, aningen onödigt, för när det är gjort så spårar hon mkt mkt bra. Säker i vinklarna..och med apporterna. Så säker att i sista vinkeln, en spets, fick hon övertyga mig om att hon hade rätt  , vilket hon naturligtvis hade.....

Hon fick även leta saker den lilla, och letar gör hon, konstaterade att här är en grej och här är en grej....och det köper vi inte så kalla in och och på med koppel, sen ska lite vinda ut och dra ut sin mojja för att TA grejorna

gäller att hänga på in till stigen när så väl är gjort  

Lördag till måndag var vi på klubben och körde lydnad


Ulla hon har fått FS:a och med mkt vingel och annat så beslöts det att på med linan igen. Av erfarenhet går hon jättebra med linan så för att VI ska få lugn och ro i detta evighetsmoment  .

Ja hur duktig är hon inte då  

Mattes   


Hon har fått sjunga, nya tips!

Sen har jag tränat lite allt möjligt med henne...har ju kommit med på tävling med henne oxå..elit-debut. Kan ju bli spännande  .

Bizzie där har koncentrationen varit hörsamhet. Lyssna på mojjan oavsett vad som finns runtom, bryta henne när hon är på väg och hon har varit så jäkla duktig  .

Trots att Mattias kampade med Trym bara en liten bit ifrån, så valde hon att komma direkt när jag kallade.

Tips inför LF, där hon gärna sätter sig lite för långt bak, och hon är en jädra lätt hund att jobba med. Tydlig och visar henne rätt sen tar det inte så lång tid för henne att greppa grejen.


Annars så lite budisar, lite anskällningar och bara vara ihop hon och jag..bonding you know  .

Trots detta galtasprång, så är hon icke på utan backar ut fint när hon "landat"

Hon är en stilig tjej  


En kanonhelg helt enkelt.


Tack GB och alla andra för en härliger helg!!!!!

 

Av Susanne Leijon - 4 april 2012 07:50

och sammanfattningen blev att Bizzie är en mycket trevlig, läcker tjej där jag hade mycket gratis  .

 

Älskade lilla gråisen!!


Det var full gång när jag kom för några skulle tävla nästa helg så de fick lite hjälp av Glenn.

Nyttigt för novisen mig att stå och lyssna och försöka komma ihåg allt som kan bli matnyttigt framöver.


När de flesta var klara så var Vicky först ut med Yohnsson för lite övningar och det såg bra ut!


Bizzies tur så jag fick låna sele, har ju inte velat handla innan jag visste om det blev ngn debut eller inte, och hon växer ju lite fortfarande. Är ju en stabil tjej om man säger så...fick låna en sele som tillhörde en vuxen malle, men den var snäppet för liten,hih.


Ankra mig själv, sätta snäckan fot avvakta och sedan "pass på", och då drog Perra på med trasan och Bizzie var inte sen att gå igång, jagade och skällde och till slut fick hon tag i den  . Bra bett och kämpade emot bra. IN till mojjan för lite mysstund innan vi körde igen.

Nu tyckte hon ju att detta var superkul så liite lomhörd när jag sa till henne att komma in, men väl där så satte hon sig, satt tyst och fint, fokuserad på Perra och efter kommandot så....

Hon fick ett par omgångar och sedan vinst till bilen.


Körde lite lf med henne för att påminna lite om att man får faktiskt lyssna lite mer på sin mojja även om det är superkul med det andra.


I omgång två så var det kul att höra att Mats hade kollat lite på lf och säger att han sett att jag hade bra lydnad på henne och att hon inte lyssnade riktigt nu var nog mest för att allt var så nytt.  . Jag kunde inte mer än hålla med för jag tycker allt att jag har en bra lydnad på henne.

Sen blir man ju alltid lite nervös första gången, många som stod och kollade u.s w.....Ett jättehärligt gäng men ändå...  


Andra omgången blev oxå bra, hon satt tyst och fokuserad och inväntade... pass på...och då for hon ut och skulle ha bitkudden!

Sista gången så var hon lite intresserad för då hade det anlänt lite poliser som oxå körde lite skydd, så hon satt och kollade på dem. Perra stod redo och jag väntade på att hon skulle bli det oxå. Mats sa till att säg kommandot och jag trodde ju inte att hon tänkte lyssna på mig...men så fel jag hade. För Pass på och svisch så var hon ute och skulle ha sin bitkudde.  


Riktigt trevlig kväll blev det och det känns jättekul att ha kommit igång.

Nu blir det huvudvila för liten fram till fredag då vårt påskläger drar igång!

En skogsdag och resten på lydnadsplanen. Ska bli himla skoj!!!


Ha nu en go onsdag!


Av Susanne Leijon - 1 april 2012 16:02

jaja den kommer väl igen  , får bara hoppas att de blir snart!!


Lördags var det skogsdag för oss med gruppen och det fick bli spår och upplet för vår del.

Ja nån anskällningar fick vi ju ta med...lite sökrelaterat måste man ju ha  .


Vi delade upp spåren så Petra skulle gå till Bizzie. Var mark över så då passade jag på att gå ett kortare till Ulla med.


När spåren var uttrampade så passade jag på att köra upplet med Ulla under tiden, och med tanke på vinden så var nu basen mitt inne i skogen och inte vid vägen, som brukligt  .

Vinden den snurrade trots det rejält, för enligt mittsnitseln blåste åt ett håll medans yttersnitslarna blåste åt ett annat håll,hmmm.

Ullan kändes lite loj och första skicket vet jag inte riktigt vad hon gjorde, ut lite och vände och pysslade mest, så in med henne, utveckligssamtal, sen skicka igen och nu fick hon sin grej! Slarvmajan lämnade av den framför mina fötter  . Blev lite mer skick än föremål idag, men hon är ju en hund som man kan skicka mycket och hon går ut varje gång. Ingen 10:a idag inte, men letar jättebra och vinden den var inte lätt. De var tvugna att ta sig ut ur rutan för att kunna få vind på grejorna.


Dags för Bizzies spår och hon gick iväg bra..en liten bit..sen skulle hon kolla lite här och lite där  innan hon tog tag i spåret igen och drog på.

När jag såg var vinklen skulle gå så var vi rätt mkt sidan om kärnan kan jag säga, visst vinden låg på åt det hållet, men så mkt...njääeee. Lite svårt att fästa på andra benet först men när hon väl gjorde det så borrar hon ner näsan och drar på. Ett par jättefina vinklar följde med bra spårarbete emellan för att sedan yra till det lite på raksträckan  .

Hur som helst, vi kom runt men bara med 1+slut. 3 pinnar hade där varit utlagt och enligt Petra så på de sträckorna där pinnarna legat så hade hon faktiskt gått i spårkärnan, så varför inte det blev nåt plockepinn..ingen aning. Petra hittade ej heller pinnarna så ...säkert någon annan som tagit dem,hahahahahaha


Ullans spår, ja upptaget..gör om och gör rätt..och det gäller MIG  . Jag vet precis vad som krävs för att Ulla ska göra ett fint upptag och ändå klantar jag till mig.


Spårade på bra, hittade sina pinnar och spetsar, var rätt många av den varianten  , men Ullan hon grejar!


Bizzies upplet  !!!!

Grejorna låg väl en 40 meter ut, och jag gick längs med basen fram och halva tillbaka. Ställer upp och Leta... svisch säger det så far hon ut i rutan, får nos på första grejen, stannar till liiite men tar den och vänder snabbt in  . Inget tugg och avlämnar fint i min hand, kamperi, kampera!!!

Ställer upp igen och nu låg det en grej bakom en gran, och vad hon jobbade för att nå ända fram...hon var inne i granen och kollade flera gånger, sen så bakom och hämtade, så duktig så duktig.....

De andra två skicken likadana. mycket, mycket nöjd!!!!

Två tjejer som jobbar och jobbar och inte ger sig, det är härligt!


Körde vidare till revinge för plats med skott och Ullan låg som en sten!!


Änzo fick komma ut och fortsätta sin bana att fatta att han själv ska ta sin rulle när han kommer ut till figgen och det går naturligtvis framåt! 2 pass där nr 2 naturligtvis gick bättre  .


Bizzie fick lite anskällningsövningar och inga grejor framme/synliga för då är hon på, den lilla studsfian. Grejen borta, riktigt fina anskällningar. 

Avslutade med en liten runda.


Idag har det mest blivit hemmapyssel, men en låångrunda i koppel har de bägge fått, nyttigt! Ut på landet traskade vi och det var kallt...hade aaningen för lite kläder på mig. Är man dum i huvet så får ju kroppen lida, heter det ju och ja...det stämmer!


Får bli lite lydnad ikväll med töserna mellan skurarna. Får väl se om B kan fatta grejen med ett framförgående tänkte jag....


Just ja, kom ju med i skyddsgruppen...så nu så......ska bli himla kul!!!

Tur vi är noviser bägge två  .

Go söndag!

   

Ovido - Quiz & Flashcards