Alla inlägg under september 2012

Av Susanne Leijon - 11 september 2012 08:03

Det var ju rena sommaren, vädermässigt, igår och efter att ha haft skitont i halsen och huvudet söndagskväll och även på morgonen när klckan ringde så beslöt jag mig för att stanna hemma från jobb.


Det var en extremt slapp dag minsann och efter att Roger och Nathalie kommit hem på lunchen och lastat släået med granen som stått på framsidan så hängde jag med för att köra hem bilen.

Dela för att kunna skjutsa Rasmus till match på kvällen och för att i värmen låta tjejerna få simma i Arriesjön.

Oj oj vad de tycker att detta är mysigt  .

Kan ju säga att simning det tar verkligen på dem, för kvällen hade enligt säkra källor varit väldans lugn  .


Rasmus och laget smällde i med vinst också och det var ju på tiden det  .


Roligare än så var inte gårdagen men ikväll väntas det skyddsträning   .


Go tisdag önskas!

Av Susanne Leijon - 10 september 2012 09:51

Med apporteringen och platsen för Bizzies del  .


Efter att syrran och co hade återvänt till Varberg så först fick man städa av huset och tvätta all tvätten  , men sen så bar det iväg till klubben där ett helg gäng onsdagare tänkte träna och grilla.


Bizzie, fokus var ju då på avsluten i apporteringen och platsliggningen.


Kattis och Elvis höll sig precis i vår närhet när vi tränade och hur nyttigt är inte det då, störning de luxe  .


Men faktiskt så brydde sig inte Bizzie något nämnvärt över deras existens utan mojjan var faktiskt roligast! Vi grejade med de flesta av appellmomenten och det känns fortfarande stabilt i alla momenten.


Kattis ville med ligga plats så vi två körde en och även om hon har full koll på allt som sker runt om så med en eller två gumprullningar så låg hon alla tre minuterna, och det kändes trots ovan stabilt och jag kunde stå på i stort sett fullmetrar och vara lugn. Eva och Molle passade på att köra inkallning väldigt nära och Bizzie var väldigt intresserad MEN hon låg!! Mattes   .


Apporteringen då och igår satt den!!!!! Liite tugg, men mindre än innan så jag tror den komemr att avta helt så småningom, precis bara när hon ska vända sig upp för att sätta sig fot men när hon sitter så håller hon den helt fast och i förväntan på det förlösande ordet så hon antingen får kampa med apporten eller får sin boll  .


Körde en platsliggning till och då var även Nina och Thelma med och även nu låg hon sina tre minuter  .


Ulla hon fick komma ut och köra igenom lägrelydnaden hon och jadå skulle det ev. bli en start i lägre sök, får se till att få till ett par sökträningar till för att kolla av damen, så är ju lydnaden i hamn iallafall  . Duktiga vit  


Vilken go känsla man hade efter träningen, och då smakade de grillade hamburgarna hur goda som helst.


Lördagen, och eftersom syrran och de skulle till kompisar och Natta och Roger jobbade så vad passade bättre än ett lydnadspass på klubben  . Lotta var ju med sugen så...

För min del var det i stort sett som igår  och Änzo han var snäppet lugnare än sist  .


På lördagskvällen skulle ju onsdagstårtgruppen fira Vicky, för hennes 40-årsdag. En himla trevlig kväll med gänget där det flödade av god mat, dryck och  hård men   -lig stämning!!Precis som alltid  .


Fredagen där höll vi hov för Nathalie som fyllde 19  , my good vad tiden går.

Även där god mat och dryck naturligvis,hehe.


Ja, det var Svedalahelgen det och brudarna från just den lilla byn önskar alla en   måndag!!

 

Av Susanne Leijon - 6 september 2012 07:36

blev det igår  .


Lång samling i klubbstugan för att undvika regnskuren som tyckte att den bara skulle komma där och då.....men när den dragit bort så entrade vi planen.

Bizzie var först ut och jag började med apporteringsträningen.

Sitta ner och ha den i munnen och ja det går framåt iallafall. Nu kan hon hålla fast den hyfsat länge och jag belönar det då och inte att hon släpper den på loss, holl i huet  .

Testade även en "hel" apportering och vi fick till några bra måste jag säga. Allt är ju bra fram tills dess att hon ska sätta sig och behålla den i munnen, helst då uten tugg naturligtvis men vi tar en sak i taget och igår kom hon in och med tugg satte hon sig sakta ner..men när rumpan väl landat i gräset så höll hon den helt fast  . Och fick sitta och hålla den en bra stund innan det blev belöning. Visa rätt och sen så...lättlärda lilla grå  .


När detta då var gjort så sa jag till Lotta...ah va fan kör igenom mig i appellen  .


Linförigheten då: Lite väl på till följd att det blev liite studsigt...kanskee inte så smart så här i efterhand att ha donat med apportering som hon då tycker är superkul...men men

Raka fina sättanden, som är lite snabbare men det finns mer att slipa på med det.

Framförgåendet: Lite väl brått ut, men sen går hon fint...ja det är ju lite drag hela vägen men det donar vi med utan att ta bort viljan att vara där ute. INte helt rakt ställande men nästan  .

Läggande under gång: Jättefint läggande och kan jag bara hålla käften   , nu är man ju tyst på tävling iofs...men så hon inte tror att ett "rätt" är kommando.

Inkallning: Jättefin!!!

Apportering: Jobbar vi ju vidare på som skrivet ovan, men i just genomkörningen blev den faktiskt godkänd. Hade fått för tugg och segt sättande..så framsteg  .

Hoppet: Också jättefint!

Platsen: Igår låg hon själv och jag stod väl en 15-20 meter ut men hon låg jättefint  .

Budis: Igår valde hon att vända efter halva sträckan och nu ska hon få bolljäkeln VAR gång på första hos mottagaren, om det nu var det som gjorde det...efterosm vi testade en "riktig" i helgen.


Finslipning finslipning för att lägga mkt tid på det i momenten som inte känns helt klart  , sen ska vi väl våga på oss en liten start  .

Och då får vi ju hoppas att allt funkar på en och samma dag  .


Änzo sedan och ja inte mkt mer att säga mer än att han var toppad så till den milda grad att det endast gick att göra fartmomenten  , my good!!

Men de gjorde han ju då snabbt och lätt naturligtvis  .


På det åkte hans mamma ut och ja man ser ju att äpplet har ju inte fallit så långt från päronträdet inte, för det var ungefär samma status!!! Sen tyckte hon ju naturligtvis att hon hade fått alldeles för lite tid så sur var hon när vi gick till bilen. Asså Ulla du är 7½  .


Ikväll väntar handling och städning inför kalas i helgen och syrran m familj kommer på fredag! Trist bara att man börjar känna sig lite uschlig  , ont i huvudet, kroppen och ja allmänt så...

Go torsdag åt folket

 

Av Susanne Leijon - 5 september 2012 07:46

är ju grunden till all skyddsträning, så det ska sitta som en smäck innan själva momenten ska börja läras in  .

Mitt lilla gråa   hon växer för varje träning och det känns sååå himla kul.


Igår började vi med platsliggning och jag har ändrat mitt kommando från ligg till ner, precis som för Ullan.

Sedan jag började med det så har hon faktiskt legat  , sen om det bara är ren tur eller så har det nya kommandot lite starkare innebörd än ligg...ja inte vet jag men än så länge känns det ju skönt iallafall.

Igår låg hon riktigt fint, en och annan liten gumprullning fanns där men hon låg trots det avslappnat hela tiden och jag stod väl en 10 meter ut nåt.


Sen hade jag lite koll på både Vicky och Shotti och Magnus och Qass när de körde lite lydnad och för Magnus del har det blivit så fint. Inget ljud och ingen stress från Qass och det ser himla trevligt ut. Lite tips i krypet fick han.

Shotti hon var aaaningen speedad igår när hon skulle FS:a och försökte tjuva gång på gång. Uppsträckning och lite "lura henne" och sen så....


Körde lite apportering med Bizzie, eller ja sitta och hålla fast den och det går sakta framåt. Tack Vicky för påminnelse  . Lättare om man belönar det rätta  .


Skyddseri och jag var den ende som skulle köra så då kunde damen få två pass ju.

Satte fast henne i linan som var ankrad i stolpen och satte henne...pass på...och då jädrar vad hon gick igång igår...riktigt bra skall och sedan tyst och följer Magnus när han rör sig för att återigen gå direkt i bevakning med ett mkt bättre skall så fort Magnus står still  . Igår var även betten bättre än förra gången!


Mysstund och då står hon och har full koll på Magnus och svansen den far fram och tillbaka som en fana, shit vad hon tycker det här är roligt!!!!

Så kul tycker hon att det är så hon var allt lite olydig och tyckte själv att hon kunde bestämma när hon skulle få börja  .

Men trots det är hon ändå lydig och efter en tillsägelse att sitt, titta på mig och då jädrar får du gå lillsnäckan så blev hon just lite lydig och då fick man ju berätta för henne att " ta den jäveln!!!!!!"

Ok sa Bizzie  !!


"Jakten" efter att ha stått i bevakning blev riktigt, riktigt bra och hon flög upp och satte alla tassar i Magnus för att komma upp och få sitt skinn.

Enligt Magnus så hade hon inte haft mungipor så hade väl huvudet varit i två delar, för så bra nöp hon till om skinnet  .


Detta kördes i två omgångar och shit vad nöjda vi var med henne!!!!!


Mellan hennes pass så gick jag transporter åt Yohnsson och igår var han hur duktig som helst. Magnus han klickade för glatta livet han  .


Promenaderna i vanlig ordning avslutade vi kvällen med och Ulla hon hittade minsann en hyfsat färsk död fågel...cosy...tyckte hon och jädrar vad hon gosade  . Tur den var så färsk så nån lukt på henne blev det inte, snuskfian...


Ikväll bär det av åt klubben för onsdagsparty och plats och apportering och förmodligen lf blir det för Bizzies del och Ulla hon ska få komma ut och ja ha kul...med lite blandade moment.


Go onsdag

 

Av Susanne Leijon - 4 september 2012 07:40

Var ju så himla skönt väder igårkväll så jag packade in brudarna och körde till Sturup för lite spår och upplet. Se om uppletet hade fått sig en törn eller icke  .


Traskade ut ett ca 300 m långt spår till Bizzie, i stort sett som ett appellspår.


Under tiden det låg så vallades en uppletanderuta och den blev lite klurig för det är en liten "svacka" mitt på och med halvhögt gräs så man inte kunde lägga upp sakerna lite så förstod jag att det kankse kunde bli liite klurigt för henne, men vinden den var bra så.......

Hmm klurigt blev det minsann och mkt muskler fanns det i kroppen och näsan det vetesjutton  om hon hade den på, för de två första skicken bara sprang hon, iofs ut i rutan men......

Så det var bara att tala om för damen vad hon faktiskt skulle göra där och då och till slut kom det in 4 grejor till mig, men inte var det så bra upplet inte  .


Jaja, ut med Ullan för att se om det kanske var i svåraste laget för om hon också skulle ha det jobbigt så....

Men vanan trogen så grejade hon in sakerna, även om det behövdes ngt omskick på henne med  .

Hade lagt ut 6 grejor till de bägge och till Ulla glömt att det bara fanns 5 saker och fortsatte naturligtvis att skicka på det föremålet som låg i min ficka  . Hon letade och letade och till slut fick jag ju oxå leta för att strax efter komma på var det låg,hmmmm. Av med klänningen och fram med bollen!!! Stackars hund  .


DAgs att ta spåret och det grejade hon jättefint den lilla grå  !!


Full fart så en rasterunda på det, här vilas det inte i form inte  .

Bolljakt uppför kullarna och damerna skulle få träna på sin skallkondition, allt enligt tips från Jeanette,hehe.

Så flås, flås och kommendera damerna. Ullan är ju då aaaningen bollk_t, så hon har väl aldrig skällt så bra som igår hon   och Bizzie hon grejade det oxå mkt bra.

Blev ett par stycken för de minsann och sen var slipsarna lååånga.


Avslutade med att Bizzie fick ett föremål utlagt igen så vi, Jag, kunde åka hem med en go känsla och det fick jag!


Hade två väldigt lugna och behagliga flickor där hemma sedan

   


Ikväll ska det skyddsas minsann!!


Ha en go tisdag!!


Av Susanne Leijon - 3 september 2012 07:33

Igår vart det skogning med gruppen på schemat och jag var väldans söksugen.

Eva och Berit var så snälla och ställde upp som figgar så iväg och valla ruta och sedan placerades de ut och jag hade varit noga med var jag satte snitslarna, allt för att veta var figgarna fanns och var jag skulle skicka. Blir ju lite meckigare när man bara är tre  .


Men ner till bilen och hämta Bizzie.


Ställde upp henne och hon kan verkligen verka lite loj och precis som att hon inte tänker gå ut en meter, men när väl kommandot komemr då jädrar sticker hon.

Hittade Berit och kom igång bra med skallet  .

Liite ordning och reda till stigen och ställde upp och vips så hade hon hittat Eva med. Även där bra igång med skallet!

Fem skick och alla de gick mkt bra, 6:e där började damen bli lite trötter i kolan så Eva fick hjälpa igång henne med skallet.

Skick 7 och 8 blev rena hitteövningar där hon fick bollen direkt.

Mkt nöjd med henne, var ju ett tag sen vi körde så många skick, blev dessutom något omskick eftersom hon inte hittade figgen direkt, men det är inget som stör henne för hon går ut lika glatt alla skicken trots att hon är lite trötter i kolan  .

Stackars Bert som var och kollade lite, han blev stucken av tre jordgetingar. Och det verkar vara i stort sett precis där jag stått och skickat damen strax innan  .


Ulla sen då och här fick det bra bli 4 skick för vi ville inte riskera några getingstick inte  .


Hon var lite laddad damen idag och när hon kom ut till Berit hörde jag hur Berit sa backa till henne och ajg fattade absolut ingenting för Ulla brukar sätta sig på bra avstånd och skälla. Möjligen ngn lite koll om inte figgen har bollen framme....men igår då hade hon stött Berit i ryggen  , inte bara en gång utan flera. Ge mig bollen för jäkelen typ  .

Samma scenario hos Eva sedan....jäkla drul!

De två andra skicken blev kanonbra, gick jättefint ut, hittade satte sig på avsånd och gick igång jättefint i skallet  . Sista till Eva där blev det ett skitsnyggt framslag dessutom!!

Kanske , kanske man skulle pröva nån tävling med henne........


Lite fika innan det var dags för uppletet, och igår vet jag inte vad Bizzie höll på med inte. Mkt,mkt spring......

Bortförklaringar  , kass vind och när det väl var vind så var den fel, kört sök innan så lite förvirrat i skalet...eller så var det bara så igår...  att det inte var hennes uppletandedag. Hon fick in alla grejorna men jag tappade räkningen på hur många skick....nåt positivt trots allt att hon bara går och går och går, trots att hon inte hittade och lite irritation från min sida mm, så man får ta till sig det positiva från ett icke så bra utfört hittaarbete  .


Ulla hon gjorde proceduren rätt kort. Behövdes väl 5 skick för att få in de fyra grejorna  .


Bizzie fick avsluta träningen med en budis till Eva. Och det blev  tävlingsmässigt, och japp den satt där!!!


En runda på det sen var man rätt nöjd, och på hemvägen inom Willys för lite handling sen så var det slappt....


Ikväll är plan A, spår och upplet på Sturup Håller inte plan A, så tar vi B och det är lydnad hemmavid. Apportering och plats är det som gäller.


God måndag önskas!

 

Ovido - Quiz & Flashcards