Alla inlägg den 6 september 2012

Av Susanne Leijon - 6 september 2012 07:36

blev det igår  .


Lång samling i klubbstugan för att undvika regnskuren som tyckte att den bara skulle komma där och då.....men när den dragit bort så entrade vi planen.

Bizzie var först ut och jag började med apporteringsträningen.

Sitta ner och ha den i munnen och ja det går framåt iallafall. Nu kan hon hålla fast den hyfsat länge och jag belönar det då och inte att hon släpper den på loss, holl i huet  .

Testade även en "hel" apportering och vi fick till några bra måste jag säga. Allt är ju bra fram tills dess att hon ska sätta sig och behålla den i munnen, helst då uten tugg naturligtvis men vi tar en sak i taget och igår kom hon in och med tugg satte hon sig sakta ner..men när rumpan väl landat i gräset så höll hon den helt fast  . Och fick sitta och hålla den en bra stund innan det blev belöning. Visa rätt och sen så...lättlärda lilla grå  .


När detta då var gjort så sa jag till Lotta...ah va fan kör igenom mig i appellen  .


Linförigheten då: Lite väl på till följd att det blev liite studsigt...kanskee inte så smart så här i efterhand att ha donat med apportering som hon då tycker är superkul...men men

Raka fina sättanden, som är lite snabbare men det finns mer att slipa på med det.

Framförgåendet: Lite väl brått ut, men sen går hon fint...ja det är ju lite drag hela vägen men det donar vi med utan att ta bort viljan att vara där ute. INte helt rakt ställande men nästan  .

Läggande under gång: Jättefint läggande och kan jag bara hålla käften   , nu är man ju tyst på tävling iofs...men så hon inte tror att ett "rätt" är kommando.

Inkallning: Jättefin!!!

Apportering: Jobbar vi ju vidare på som skrivet ovan, men i just genomkörningen blev den faktiskt godkänd. Hade fått för tugg och segt sättande..så framsteg  .

Hoppet: Också jättefint!

Platsen: Igår låg hon själv och jag stod väl en 15-20 meter ut men hon låg jättefint  .

Budis: Igår valde hon att vända efter halva sträckan och nu ska hon få bolljäkeln VAR gång på första hos mottagaren, om det nu var det som gjorde det...efterosm vi testade en "riktig" i helgen.


Finslipning finslipning för att lägga mkt tid på det i momenten som inte känns helt klart  , sen ska vi väl våga på oss en liten start  .

Och då får vi ju hoppas att allt funkar på en och samma dag  .


Änzo sedan och ja inte mkt mer att säga mer än att han var toppad så till den milda grad att det endast gick att göra fartmomenten  , my good!!

Men de gjorde han ju då snabbt och lätt naturligtvis  .


På det åkte hans mamma ut och ja man ser ju att äpplet har ju inte fallit så långt från päronträdet inte, för det var ungefär samma status!!! Sen tyckte hon ju naturligtvis att hon hade fått alldeles för lite tid så sur var hon när vi gick till bilen. Asså Ulla du är 7½  .


Ikväll väntar handling och städning inför kalas i helgen och syrran m familj kommer på fredag! Trist bara att man börjar känna sig lite uschlig  , ont i huvudet, kroppen och ja allmänt så...

Go torsdag åt folket

 

Ovido - Quiz & Flashcards