Direktlänk till inlägg 19 september 2012

APPELL OCH SKYDD

Av Susanne Leijon - 19 september 2012 07:34

Igår vad det bara jag och Magnus som skulle skyddsa och eftersom vi alltid innan skyddet kör lydnad så bestämde vi oss för att köra igenom varandra i appellen  .

Vi började med platsliggning och efter lite värmning så ställde vi upp, la ner hundarna och ut på fullt avstånd.

4 minuter låg de bägge och detta var nog Bizzies bästa platsliggning för hon var helt avslappnad trots att hon har koll på andra tränande runtom och endast en liiiten gumprullning  . 

In med lillan i bilen och sen kommendera Magnus. Ser riktigt riktigt bra ut så nu får han anmäla  .


Bizzie sen då, vi filmade varandra med och det är ju nyttigt att se hur det verkligen ser ut även om man har ett bra hum så är det trots allt kul att se det själv.


LF: Bra, en vä.sväng var hon inte riktigt med i och lite skutt under språngmarschen, var väl det som inte var bra. Sen var det ju överlag lite konstigt att bästa busfiggen stod och kommenderade  .

FG: Det är full fart ut och sen drag i linan, får vi ta och dämpa ner lite för så kan vi ju inte ha det  , lite snett avslut med så .....

Läggande: Här har hon ju full koll på vad hon ska göra så hon låg lite väl långt fram emellanåt, rättar in sig vid påminnelse, men nu ska damen inte veta vad som kommer att ske inte  . Jäkligt snyggt läggande iallafall!!


Inkallning: Inga som helst problem! Sitter fokuserat, full sula, grisnit och kastar in rumpan rakt och fint  .


Apportering: Magnus ngt tyngre variant och upp med lallan på första, så gör om och gör rätt.... påminnelse att SITTA när apporten kastas sen bra fart, bra grip, in med bra fart sen har vi ju lilla tugget när hon vänder sig om för att sätta sig fot...


Hopp: Lite låsning på Magnus där han stod och hade apporten på sig, så på tillbakakvägen fick hon ha två kommando att hoppa. annars mkt fint. Kärde ett hopp sen med och här var det inga problem.


Avslutade med budis och springer det gör hon, kastar in lallan rakt och fint och sen tillbaka lika fint!


Nöjd och nu kan man studera filmsnuttarna lite extra och nu ska vi finlira!!!


Qass tur och nu blev det lite skyddseri.

Transporter, civilsändande både helt och med återkallning. Killen har landat på riktigt för det var hur fint som helst...ja transporterna såg jag ju naturligtvis inte men det kom mycket "rätt" från Magnus så......


Bizzie sen, och hon ankrades i linan som satt i staketet.

Mkt fin kontakt, och då var det inte bara en snabb koll, för det fick man ingen utdelning av utan tittar man på mojjan så gör man och då ...pass på... och jädrar vad hon gick igång i skallet för att sedan helt tystna och hänga med när Magnus  rörde på sig. Kanonbevakning sedan när han stod still. Skitsnygga växlingar!!!!

Brydde sig inte heller att jag gick fram i bevakningarna och stöttade henne, det gjorde hon ju lite förra gången, men icke igår...tvärtom...  .

Mkt bra bett i skinnet med och nöp till ordentligt! Ett par sådana här omgångar blev det och ja även jag ser ju hur hon växer och tar för sig lite mer för varje träning...har ju lite sjå att ha koll på vad jag ska och inte ska göra och när  , men även novisen fick ju beröm igår så nog gjorde jag med en del rätt  . Tur Magnus har full koll!!


Dessa gick så himmelens bra så vi avslutade med ett par jakter och höga upphopp. Höll i selen bara och hivade iväg skinnet, Magnus agerade och damen fick springa. Här är det tekniken när hon tar sig upp för att ta skinnet hon får komma på för annars så hade hon riktigt fina djupa bett igår. Blev två eller tre skick och de gick så bra alla så det blev vinst och bilen!

Skyddet kändes så himla bra igår, och det är skönt att ha med sig när vi nu ska skyddslägra hos Jeanette i helgen.


Gick lilla rundan med och eftersom det var mörkt så höll vi oss på planen bara. Lilla grå har ju fått nån vinst i att jaga ett par gånger...inte riktigt bra och igår blev det ännu en vinst.

Jag kallar ju in med jämna mellanrum, för att det inte ska ske, och igår när hon var vid det höga gräset i kanten så kallade jag, hon kom  , trodde jag, Ulla hon gick på...som vanligt...men sen hörde man Ullas jaktskall...så inte fanken var Bizzie på väg till mig inte  . Mörkt som attan så man såg inte ens var de tog vägen...så inte kunde man börja jaga heller...och strax efter kom de bägge nöjda tillbaka. Efter MH:t lilla Bizzie....    .


Ikväll blir det inget klubbande för min del, tar kanske en liten runda in i morgon istället för lite finlirning, för Roger är inte hemma och Natta ska städa på jobbet och hon tycker det är lite läskigt att låsa och larma själv...hade jag med tyckt  , så jag får väl hänga där med henne lite istället.

Miljötjosan istället då kan man ju greja lite med!


Önskar en go onsdag!

 

 
 
Nina

Nina

19 september 2012 09:12

Hundar med mkt jaktkamp brukar jaga fett på MH:t ändå även om de inte får i vardagen (fråga Kajsa, Nixx och Yaxxon *grrr*) så du behöver nog inte oroa dig för att säga åt henne på skarpen eller riskera att det händer damen nåt för ett kryss i "rätt" ruta. Härligt att momenten börjar ta sig inför appellen! Ju fler gånger det blir rätt desto mer "klart" lixom *hehe*. //kramkram

http://www.palmstrand.se

Susanne Leijon

19 september 2012 09:43

Appellen känns absolut lite klarare för varje träningstillfälle...så därför tränar vi ofta,hehe.

Nu märker man att hon "letar" upp lämpliga offer att få jaga den gråa drulen så lite smisk får hon nog allt ha:-)))// Kramkram

 
Marre

Marre

19 september 2012 13:55

Här längtar man som attan efter att få börja med lydnadsmomenten med Ice.

Får man fråga hur du började att lära in rutan? Här har man bara lärt in hela LK 1an:

Ha det gött. Kramiz

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

Susanne Leijon

19 september 2012 15:34

Rutan har jag inte kört, för jag håller mig till brukset:-)).
Men det jag snappat upp av träningskopisar är att de lägger godis eller favoritleksak i mitten av rutan,så hunden ser det, där de vill ha att de ska stanna, och sedan skickar de framåt till rutan. Tror de belönar i början bara att hunden hamnar i rutan.
Även sett att när hunden snappat att de ska göra detta, lagt saken strax bakom rutan och kommenderat stanna, stå eller ligg om man nu kan ha det;-) när hunden är i rutan, men egentligen på väg till belöningen och när hunden stannat...varsågod och hämta.

Du kan ju köra lite inkallningsövningar med honom och lite följa med övningar...

Kramiz

 
Marre

Marre

20 september 2012 09:37

Inkallningsövningar/följa med övningar körs här redan :O)

Tack för ditt svar och nu är det sparat :)

Kramiz

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

Susanne Leijon

20 september 2012 10:10

Haha ja jag läste det..../ kramkram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards