Alla inlägg under februari 2011

Av Susanne Leijon - 28 februari 2011 07:28

man har haft  .


Fredagen ja man jobbade på som vanligt, men innan det var hemgång fick jag ringa till bilmekaren för att höra hur Forden mådde  . Jo den mådde hur bra som helst, trillat igenom besiktningen hade den oxå gjort..amen va..härligt. Bara till att hoppa av bussen på vägen o bli upplockad av Gert och skjutsa tillbaka honom och sen glida hemåt  . Telefonen hade varit urladdad, men väl hemma for grannen ut o undrade varför jag inte kunde svara. Men men ialalfall så bestämde vi att spela kort o dricka vin lite senare, hehe. Tyvärr vann inte jag, men det var snarare vinets   än min egen skicklighet   som satte stopp för det.


Lördag ja då träffades TT-Nina o jag i Vomb för att spåra lite. Nina gick ett lååångt spår till Skrullan och jag ett lite kortare till Thelma, trodde nämligen att hon fortfarande var lite halt,hmm.

Ulla ja upptaget var ett kanonbakspår  , men lite väl snurr innan hon tog sig ut på rätt håll, men sen var hon jätteduktig, för Nina hon hade varit lite vilse vid nåt tillfälle, så där fick vi hjälpa den vita lite, men ju längre spåret gick ju noggrannare blev damen i spåret och de sista vinklarna var ur skoleboken.  .

Thelma skulle ha ett upptag för det var längesen..jajo det märktes  .

Men sen fick hon brått, har väl väldigt sällan sett den gule galoppera i spåret  . Missade nån pinne och lite väl vid vinkel nån stans, men i övrigt gick det bra.

Vidare mot klubben för lite lydnad, och först lite rundabordsfika.

Körde lite ff, kryp, ooooo va snyggt det var  . INkallande med ställande, och med bollen osm belöning bakom, så....duktig tös!

Två rundor FS med men då började damen bli trött i kolan, men ena hållet blev faktiskt bra.

Körde hem vid 16, för att hinna duscha o vila lite innan vi skulle till kompisar i Veberöd. Natta fick övningsköra dit, ohh det gick riktigt bra!!!!!


Söndag och då var det byggsök ihop med Packet o Fjällsipporna. Shit vad kul vi hade!!!Och hundarna. Kramperna i magen av alla skrattsalvorna de avlöste varandra mest hela tiden. Mariana fotade som vanligt, så in o kolla där sedan. Inte hemma förrän kl 17, och då var vit även denna dag slut i kolan  .


Jimmy o Ulrika kom förbi med en fin orkidé´, som tack för kattpassning! Tack för det!!


Måndag idag och vid halv 4 kommer beskedet som många väntar på, ÄR Ulla dräktig eller inte. Håll tummar!!!!


Ha det!


Av Susanne Leijon - 24 februari 2011 07:31

kan man väl försöka få till  .

Mån-Tis har det inte hänt så himlandens mycket precis, man har jobbat, väl hemma ätit och sedan har Ullan o jag traskat bort till Jimmy för att mata och lådstäda till katterna. Den ena är väldans kelen, och kommer fram direkt för att bli klappad, så det får man ju göra... De andra två håller sig lite mer i bakgrunden..inte mig emot då...  .


Tisdagen kom Vicky, Mattias o Alexandra o plattnos ut för Mattias skulle fixa våra datorer. Tack tack!! Grejade o donade medans Kia, haltafia, bjöd upp Trym till dans inte bara en gång utan mest hela tiden  . Naturligtvis blev hon än lite mer halt av det, men skit samma...hon måste få ha kul och hon är såååå glad   när Trym kommer.


iIgår var det egentligen gruppträning, men med för tillfället bara en bil och Rasmus träning i Bara så blev det lite klyddigt, så jag blev hemma. Ullan fick trots det träning, för ut på lilla planenn och körde FF, FS o INkallning.

FS, kördes på den smala gångbanan och två skick, sen var jag nöjd  , hon kanske inte ska traggla detta......  .


Torsdag idag och inte lär det hända så himla mkt inte.


Ullan, ja inte syns det någonting på henne inte heller, jädra skrällehund!!!!

Men jag kollade på de gamla bilderna hos Nina och då var det ca 15 dgr kvar tills hon skulle ha och inte fanken var hon stor då heller. Nu är det ju ca en månad kvar... Kan inte komma ihåg om det syntes ngt på hennes tuttar den gången, då det var en månad kvar. Ngn annan som kommer ihåg?

Man vill ju så gärna...

Får väl ultraljuda henne iallafall..tror jag. kanske om det inte syns ett skvatt över helgen att jag avbokar, men det är väl trots allt bäst att göra det...så man riktigt säkert vet. Är där inget, kommer det inte att bli ngn mini-Ulla-försök mer, för ngt är det ju att det inte tar...


Fredag imorgon och bara det är ju helt underbart...


ha det!


Av Susanne Leijon - 21 februari 2011 07:33

och denna helgen har minsann varit innehållsrik, ja kanske inte fredagen för den var rätt go i soffehörnan minsann efter mat och lite vin  .


Lördagen började lite slappt, sov väl till 09.30 nåt och bara det...sen tog man de lite lungt innan det var dags att hämta Kias karameller, som naturligvis inte fanns i Svedala utan det fick bli en tur till Jägers för att få tag i det.

Lite lunch på det sen gick jag o Ullan en långpromenad längs ån. Kollade om man kunde gå ytterligare ett håll men efter ett tag så var det himla slyit så det blev till att vända och ta samma väg tillbaka  , men men en skön tur i det underbara vädret blev det iallafall.

På kvällen var vi hos Vicky o Matttias på god mat, dryck   och kuliga spel!  , och tjejerna regerade naturligtvis!!!  .


Söndagen viktes åt hundträning i skogen. Lotta o jag bytade spår så Änzo fick ett icke överlångt och rätt vanligt spår, och Ullan, där fick Lotta bara att "gör ett kul spår".


Änzo han spårar hur bra som helst, kommer han lite fel så jobbar han mkt snyggt tillbaka, lite som mor sin  .


Ulla, ja ett skitsnyggt upptag till att börja med och sen bar det iväg...i full fräs. Jag tappade linan efter ett tag och kunde inte hinna att springa efter så jag bara hoppades att det snart skulle komma en pinne, o vips så stod hon nästan på huvet    när hon i farten upptäckte pinnen. Gammal bild, men så väl talande  .

I spåret hade Lotta hoppat, gjort blintarnmar och en massa annat kul, och enligt Lotta så löste Ulla allting hur bra som helst, jag hade ingen aning utan fick koncentrera mig på att hålla fast i snöret för here we gooooo!! 2 pinnar missade hon, men i den farten var ju inte det så konstigt.


Grillning, och det smakar ju alltid lika gott!

Många skulle köra upplet så sökgänget donade med lite anskällnignar så länge, och alla doggsen var på G! Ullan hon tyckte det var riktigt skoj och kom igång bra med skallet, även på första figgen.


Uppletet kvar och ja detta är nog hennes bästa gren.   5 föremål och det behövdes bara 5 skick så var alla i hamn, fint avlämnade till mojjan. Sista skicket, där gick hon rakt ut, hittade inget drog längs baslinjen bort till nästa hörn för att konstatera på vägen att nähä här är inget, ok då vänder jag helt om och tillbaka till andra hörnan och japp..vinst!


Lotta o jag tog en runda till sjön innan hemfärd och de har rätt kul mor o son  .


På väg hem så kollade jag om Natta ville köra, och det ville hon naturligtvis  , så denna gången fegade jag inte helt och bara höll oss runt industriområdet utan hon fick minsann köra ut till Krågeholm vidare mot V Kärrstorp på backiga, snirkliga, smala 70-vägar, vidare mot Hyltebjär, lite mot Skabersjö för att sedan hem igen. Och det blev rondeller, nu är ju inte dessa så stora, men dock. Gick hur bra som helst fram till sista rondellen, för då fick hon en bil bakom sig, fick motorstopp, klarade inte riktigt ut dragläget när hon blev nervös, så när hon höll på att glida för mkt bak så drog jag handbromsen lite för att underlätta för henne, men hon blev ilsk  istället, och skulle aldrig köra med mig mer,hmmm undrar var det temperamentet kommer ifrån  .


det var min helg det, och nu är det ett par dagar till nästa....

Ha det!

  

Av Susanne Leijon - 17 februari 2011 07:25

Ja det var ju gruppträning igår och planen var ju massakerlydnad och lite platsliggning.


Vi var ju faktiskt ett gäng igår, och då inga medräknade torsdagsgruppmedlemmar, ha, jo en var där ju   . Jörgen med Aston var ju där...

Lite värmning, viktigt innan Jonas beordrade oss att inte startställning, dvs rakt o fint på ett led, med huvudena åt samma håll  .

Sen jädrar var det framåt marsch, vänster om, höger om, språng, sakta, dubbelt vänster om. ALLTID VÄNSTER SOM STYR, RÄTTA IN...hördes ett par gånger  .

Med tanke på att Ulla TYDLIGEN FORTFARANDE  är en doftälva, så fanns det vissa av    som hade lite problem att följa sin matte, de var lixom lite kära  . Första passet gick hur som helst jättebra och detta är sååå nyttigt både för folk o fä.


Lite vila, efter platsliggningen, innan pass två och då höjdes ribban lite  . Det började som vanligt  med framåt marsch, dubbelt vänster, språng, sen blev det läggande under gång, och avslutningen var inkallning en och en tills en stackare satt ensam kvar på linjen.


Som sagt detta är bara sååå nyttigt!!!!! OCH skitkul!


Torsdag idag och det innebär för min del i allafall vatttengympa, sen väl hemma får det kanske handlas lite, städas lite, kanske övningsköra, var ju lite sen.... och senare ska jag hem till Jimmy, Irenes son, för jag har ju lovat att se till deras katter, o jag som är rädd för katter  , hmm vet inte riktigt vad jag sa ja till för längesen, eftersom de ska passa Romhult.

Kankse min lilla kattskräck kan botas, får väl se det så....annars skickar jag dit Roger, för han är inte rädd inte  .

Ha en go torsdag alla

  

Av Susanne Leijon - 15 februari 2011 07:44

är full av överraskningar  .


Hon har ju inte slutat löpa, så närmre 5 veckor har hon löpt, och efter en massa googlande, frågor o annat så tyckte jag att det var lika bra att boka tid hos vetten, mest för att kolla så det inte blivit ngn infektion eller annat.

Hon har ju under alla åren löpt nästan på dagen var 4:de månad och löpt i 3 veckor.

Lena kunde se att det fortfarande fanns "löpceller" kvar så nu är hon väl i slutet av löpet...trötta mig! man kunde inte para längre, för så mkt fanns det inte, men löpte fortfarande gjorde hon allt.


Men  då är ju frågan om parningen skett för tidigt. Asså man kan väl bli tokig för mindre..... Lena ultraljuda henne lite med, kunde inte se ngt, men det var ändå för tidigt, så det är bara att avvakta till den 28:e, då tid är bokad.


Ser jag inga tecken alls på henne under dessa två veckor, så antingen kan man avvakta med ultraljudet eller vänta o göra en riktigt röntgen istället, för det är ju större chans att se riktigt.


Nu i efterhand så med tanke på leken med Ajaxx och lite andra grejor så är det kanske så trots allt att det varit för tidigt.  Hundaskrälle!! 

Nu kan vi bara hoppas, även om vetten inte tyckte man skulle ha FÖR HÖGA förhoppningar, för dag 12 o 14 på ett femveckorslöp kanske har varit i tidigaste laget, men men .


Jag ställer in mig på att det är tomt så blir man desto gladare om det trots allt skulle visa sig att det finns något.

Det om den vita!

  


Av Susanne Leijon - 14 februari 2011 07:33

Där Irene, vår kennelmojja, blev firad,hehe


Men vi tar det i tur o ordning.

Fredagen tog vi det rätt lungt, åt gott och drack gott vin, what else is new lixom, en fredag i Svedala. Lite senare när middagen var uppäten men vinet var inte urdrucket då kom två av våra grannar in för lite ..ja fredagsmys..trevligt!


Lördagen var det ju planerat för Årsmöte på klubben, men Rasmus hade match, Roger jobbade och Robban hade ingen bil så det fick bli ändrade planer och jag fick köra till matchen...som uteblev...amen  . Lämnade av grabbarna och for sen själv vidare mot Ica på Toftanäs för lite inhandling och plötsligt kom ett sms att matchan var inställd, jaha och det var för att det var isbana på vissa delar av planen så det gick inte att spela. Jaja hem igen då, och fixa lite sen tog jag o Natta en långis med SkrULLAn längs ån, var sååå skönt i det underbara vädret!

På kvällen kom mamma o Lasse på middag så det blev även övernattningsgäster. trevligt, är ju inte såå ofta man ses så...


Söndag sen då och då skulle det firas    Kennelmojja!!

Planeringen har ju pågått sen i december med allt som skulle ordnas, var vi skulle vara osv.

Men för att Irene inte skulle ana ngt så bestämdes det rätt tidigt för Byggsök, det är det bästa  . Nu är ju Irene, verkar det som,hehe lite misstänksam ju närmare födelsedag det blev och allt som inte föll inom de vanliga ramarna var nog ett ev. firande  .

Vi osm skulle fira samlades iallafall en timme innan jubilaren skulle komma och förberedde så att när hon väl kom så .

Nu skulle det ju vara lite som vanligt när vi kör byggsök och de som "inte skulle köra"  gömde sig där ute. Jag tog oxå plats bland de gömda och när Algoth väl hittade oss så sjöngs det!

In o käka smaskiga tårtor och lite presentutdelning!

Mariana fotade så på gorma.se kan man säkert beskåda det hela.


Naturligtvis blev det lite träna hund oxå  .


Hemma igen och flickorna fick sig en prommis på fältet, innan denne intog soffan och där stannade man till   kallade.


Ha det!

  



Av Susanne Leijon - 10 februari 2011 07:26

Inte var vi många från onsdagsgruppen inte men med hjälp av Röe-Eva, Chrille och Inger  så blev vi trots allt ett litet gäng  .


Det är ju inte så att man är överflitig med den vita, men skulle nu det vara så att där inte finns något så får hon ju ändå underhållas i sin träning...

Så igår blev det en blandad kompott avv FF, lite FS, Inkallning m ställande och Skall.

Hon är ju minst sagt PIGG och tycker det här med träning är skitfräckt, så det blir ju lite därefter  . Men vi har kul, ja hon iallafall, nu ett tag och finns där något så är det ju bäst, finns det inget så drar vi igång direkt i början på mars och blir redigt seriösa  . Nog om detta! Lite tjatigt men men...

Efter sedvanliga kaffecert mm så tog jag o Gosia en runda med våra lite ljusare schäfrar och gud så kul de hade. De lekte o lekte och Ulla bjöd upp till lek   massor av gånger. DET är inte likt henne, men igår ja varken Gosia eller jag ville gå hem för och doggsen ville inte sluta leka... Härligt att se!

Gosia filmade så kolla på FB.

Alltså inte hemma förrän vid halv 11 och naturligtvis liite svårt att somna så överpigg var man inte när klockan gick igång 05.25   .

Torsdag, ja den lär väl bli som måndagen ungefär  , handla, städa, övervåningen tog jag iofs, men den nedre är kvar, Natta vill köra, det är ju kul så... och flickorna får ju ha sina rundor, så sen känns det som att fredagen är nära...


Annat idag är att min forne springkompis och jag ska ta oss till till Kockums o köra vattengympa  på lunchen. Detta kommer att sedan ske en gång i veckan, skönt. Kan ju inte springa o hålla på med den envisa hälsporren, suck.


Ha nu en go torsdag

  

Av Susanne Leijon - 8 februari 2011 08:10

Är ju lite stiltje på de flesta fronterna  .

Helgen den tillbringades hos syster med familj i Varberg, och det är alltid trevligt med socialisering ju.

Kom upp rätt sent på fredagen för Nattas pojkvän, som oxå ville hänga på, hade fått jobba över lite, men väl uppe väntade god mat o dryck så....


Lördagen, ja då for jag, Natta , Henrik o Emelie, syrrans till Ullared för lite shopping. Är man i krokarna lixom  , så där försvann lite rödingar,hmm.


Väl hemma igen så skulle ju Natta köra lite, så ut till industriområdet och byta plats i bilen. Henrik hängde oxå på och blev allt liiite impad av att det gick så bra trotsa att det bara var 3:de gången hon körde. Hon lyckas nästan undvika motorstopp  .


Ullan fick sig en prommis, så skönt att komma ut i det faktiskt sköna vädret. Kia fick sig en liite mindre, sen kunde man njuta av god mat o dryck, hehe och lite smådodis....

Hem på söndagen efter lite slappande och sen hände det inte mkt mer inte.


Igår ja fylla kylen, ingen Linas matkasse denna veckan så nu måste man tänka själv, hua.... Natta skulle köra igen och ja, det gick bra!

Ullan fick sig en långis, gud så skönt det var att traska på i lite rask takt, så sen vid halv 9 när man var klar så var det skönt med ryggläge i soffan.


Ha det kanoners....

  

Ovido - Quiz & Flashcards