Alla inlägg den 23 mars 2012

Av Susanne Leijon - 23 mars 2012 07:43

dvs att när Bizzie sitter i fotposition och jag säger fot, så ska snäckan titta på sin matte innan vi börjar gå.

Innan har jag sagt fot, börjat gå, och visserligen har hon då tittat på mig men troligen inte från början och det är det lilla men ack så viktigt...Tack Vicky!


Började ju med det i tisdags när vi var i Burlöv och då fattade Bizzie nada   vad som förväntades av henne. Kan ju säga att det tog en stund innan hon tittade men klick och godis. Per, från skyddsgruppen tyckte att det skulle nog vara bättre att ta hennes kampintresse istället, vilket jag själv stod och funderade på, så det provade vi med lite bättre resultat  .


I onsdags testade vi ju detta med, men med tanke på scenariot med platsen, inget ljus och många hundar på liten yta, troligen löp på gång och så, så gick det väl inte sådär jättebra då heller  , eller kan det vara att jag har liite dåligt tålamod  . Detta försöker jag verkligen träna upp    .


Men igårkväll kära vänner, typiskt när ingen ser.... så då jädrar!!!


Satte henne, sa fot och snäckan tittade på upp på mig  . Kampbelöning och sen så var gång, eller ett par gånger räckte det bara att hon satt bredvid så tittade hon med förväntan...lilla lilla lilltroll  .

Igår var det även fokus på att gå rakt, lite snabbare sättanden och position.

Asså, det gick ju över förväntan!!!!

Vi tog ett steg i taget och bannemig om hon inte satte sig betydligt snabbare än hon brukar. Tog vi tre -fyra steg så vill hon gärna göra en liten lov ut med rumpan innan hon sätter sig. Så det övades det på igår, och resultatet blev verkligen bra  . Vänster om, höger om och helt om med bibehållen kontakt blev det med.


La även henne plats, men det gick inte fullt så bra   . Damen var uppe och vände ett par gånger.....


Ullan fick ff hon med och lite ljud i helomvändningar och stegförflyttningarna, men annars så   .


Innan på dagen så fick vi först traska ner till Rogers jobb för att hämta bilen för vidare färd mot Norrskog där de fick röja i råterrängen en bra stund. Härligt att bara gå och strosa.


Plötsligt for Bizzie iväg upp för en kulle och hon vindade och vindade och plötsligt vände hon raskt och kom tillbaka med en skinnvante i munnen.....duktig tjej...spontanupplet inte helt fel.


Huset blev städat, takomläggningen fortlöper och idag är det fredag, bara en sån sak!

Go fredag på er!!

 

Ovido - Quiz & Flashcards