Direktlänk till inlägg 23 mars 2012

ÖVAT I TVÅ DAGAR OCH IGÅR SATT DET

Av Susanne Leijon - 23 mars 2012 07:43

dvs att när Bizzie sitter i fotposition och jag säger fot, så ska snäckan titta på sin matte innan vi börjar gå.

Innan har jag sagt fot, börjat gå, och visserligen har hon då tittat på mig men troligen inte från början och det är det lilla men ack så viktigt...Tack Vicky!


Började ju med det i tisdags när vi var i Burlöv och då fattade Bizzie nada   vad som förväntades av henne. Kan ju säga att det tog en stund innan hon tittade men klick och godis. Per, från skyddsgruppen tyckte att det skulle nog vara bättre att ta hennes kampintresse istället, vilket jag själv stod och funderade på, så det provade vi med lite bättre resultat  .


I onsdags testade vi ju detta med, men med tanke på scenariot med platsen, inget ljus och många hundar på liten yta, troligen löp på gång och så, så gick det väl inte sådär jättebra då heller  , eller kan det vara att jag har liite dåligt tålamod  . Detta försöker jag verkligen träna upp    .


Men igårkväll kära vänner, typiskt när ingen ser.... så då jädrar!!!


Satte henne, sa fot och snäckan tittade på upp på mig  . Kampbelöning och sen så var gång, eller ett par gånger räckte det bara att hon satt bredvid så tittade hon med förväntan...lilla lilla lilltroll  .

Igår var det även fokus på att gå rakt, lite snabbare sättanden och position.

Asså, det gick ju över förväntan!!!!

Vi tog ett steg i taget och bannemig om hon inte satte sig betydligt snabbare än hon brukar. Tog vi tre -fyra steg så vill hon gärna göra en liten lov ut med rumpan innan hon sätter sig. Så det övades det på igår, och resultatet blev verkligen bra  . Vänster om, höger om och helt om med bibehållen kontakt blev det med.


La även henne plats, men det gick inte fullt så bra   . Damen var uppe och vände ett par gånger.....


Ullan fick ff hon med och lite ljud i helomvändningar och stegförflyttningarna, men annars så   .


Innan på dagen så fick vi först traska ner till Rogers jobb för att hämta bilen för vidare färd mot Norrskog där de fick röja i råterrängen en bra stund. Härligt att bara gå och strosa.


Plötsligt for Bizzie iväg upp för en kulle och hon vindade och vindade och plötsligt vände hon raskt och kom tillbaka med en skinnvante i munnen.....duktig tjej...spontanupplet inte helt fel.


Huset blev städat, takomläggningen fortlöper och idag är det fredag, bara en sån sak!

Go fredag på er!!

 

 
 
Ingen bild

mariana

23 mars 2012 08:17

Jag kör med klickern, Dakky är heltokig i kampen och eftersom jag behöver fingrarna på jobb.. ;) Visst är det fräckt med de där små, små detaljerna som gör'et :) Hur svårt är det, typ ;)
Ha en sköner fredag och troligen ses vi inte så även en härlig helg önskas! // Kramis

Susanne Leijon

23 mars 2012 10:18

Haha kan ju vara bra att få behålla sina kontorsfingrar:-).
Är så kul från att inte fatta ngt och så står man där lite och undrar om hunden är osedvanligt trög...hur svårt kan det vara lixom;-)))), till att plötsligt så....och så får man skämmas själv lite;-).
Go fredag och dito helg åter!!// Kramis

 
Nina

Nina

23 mars 2012 10:26

Kanske läge för att skicka tålamodet på träningsläger (tillsammans med mitt) :)? Det där med att börja gå i samma sekund som man säger fot är lika vanligt som mellanmjölk. OFS - hört det förr :)))? Kul att det funkade och att lillan fattade! Ha det gött :). //Kramkram

http://www.palmstrand.se

Susanne Leijon

23 mars 2012 10:50

Bootcamp, tycker vi skickar direkt!!

OFS, hmm känns igen... var det Om Förståndet Sviktar???;-))).
Hur många ggr har GB varit nere, och hur trög är man?!?!?!
Tur lilltroll är duktigare än sin matte, men det är kanske inte så svårt;-)
Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards