Alla inlägg under februari 2012

Av Susanne Leijon - 9 februari 2012 07:40

var det igår  .

Leif, Sanne o Benson hade precis rullat in när jag kom så vi traskade en liten rasterunda ihop.

Benson får på huvet lite då o då av Ullan och då ska Bizzie in emellan o försöka leka med Benson  . Ja ni förstår själva.....


Efter samlingen i stugan så började vi med en platsliggning och där skulle Bizzie få vara med.

På väg ner på planen fick hon syn på Benson o blev överlycklig, ahhh vi ska leka!!!

Hon fick ju även syn på D-Diva och tyckte även här  att nu är det nog lekdags  .

O jag tänkte ju naturligtvis att hmmm undrar om hon kommer ligga överhuvudtaget, för det blev att hon fick ligga just mellan dessa två  .

Men damen är egentligen cool så jag la ner henne, lät kopplet vara på, men det låg löst på marken och jag gick ut ett par meter.

Hon la sig rätt på ena lallan och där låg hon i ca 4 minuter  . Lite onödigt lång hals emellanåt..men hon låg!

Naturligtvis gick jag o gav henne lite gottor emellanåt.


Efter platsen så körde jag ett par budisar till Lotta, o jädrar vad hon sprang, och satte sig så fint fot vid sidan. När hon kom till mig så vände hon upp lite framför för att snabbast möjligt få springa tillbaka till Lotta...men innan hon fick det så fick hon faktiskt sätta sig fot även hos mig  .


Lite lf med henne och visst kommer hon emellanåt lite för långt fram eller far ut med lilla lallan MEN framsteg görs hela tiden. Gör om o gör rätt!


Änzos tur o han fick en genomkörare i lf, mycket bra går han, och man märker på honom i vilekn sinnesstämning Lotta är  .  Duktiga sonen! Ett par budisar blev det för honom med o den dåren han sprang !!!


Ullas tur då och igår var hon lite väl mkt extra allt  !

My god vad den kan stöka, men ff kördes och nördes, och inte fanken blev hon lugnare av det inte  . Hon tyckte nog själv att hon var attans fräck...sen får man ju säga att även om hon är toppad som jag vet inte vad så lilla lallan huttar hon in rakt o fint i alla halter iallafall, sen det andra......

Hon fick avsluta med lite skallmarkeringar på Lotta, för att få blåsa ut sig lite, o tokladdad som hon var så skällde hon nästan hela vägen fram med  , Min vita dåre!!!  .


Bizzie fick komma ut lite till för lite lf och sedan lite försök till skallmarkering, o ja då andra o tredje "skicket", så satte hon sig o funderade, hon gör verkligen det funderar  , och sen så voff, och lycklig figge och hund!

Det tar sig!


Återigen nöjd med träningen!!!!


Ha det!

Av Susanne Leijon - 7 februari 2012 08:31

Ja det var den måndagen det.  


Var ju vår tur att köra till fotbollen, och då är det rätt mkt som ska hinnas med innan killarna hämtas upp en efter en för vidare färd genom skogen till Bara.


Nathalie hade varit ledig så liiite matförberedelse var det allt när man kom hem strax innan 5.

Hundarna hade varit ute hyfsat nära den tiden så det var ingen ko på isen för deras del, så de kunde ju få gå långis i Bara då under tiden för fotbollsträning.   


Nu visade det sig att Roger hade tagit bilen, trodde väl att han kunde få lagningstid hos Peter samma dag, amen eller hur???, eller så var det ren skär lathet...snarare det  , om ni frågar mig, så det var ju bara att se till att han kom hem med bilen och då fick han ju som straff,hahahahaha köra till fotbollen.


Vi stressade i oss maten, Rasmus letade efter sina saker, ja om man kanske skulle se till att de alltid fanns på rätt ställe så.....så hade man inte behövt leta så länge....


Och vips så meddelar Rasmus att det är ingen fotboll, fär det är för hårt i grusen och för kallt...detta gjordes ca 5 minuter innan de skulle köra. Framförhållning?!?!?!?!


Jaja, då fick Roger proviantera lite istället och jag fick med mig Natta på ännu en långis, Svedala runt!

Bägge flickorna i flexikoppel, lite lättare när det är halt ute, och en bra möjlighet att träna inkallning,haha.

Ulla,lydiga vit och sen Bizzie vilda grå. Men när Ulla lyder och inte Bizzie så är Ulla väldigt snabb på att berätta för Bizzie att....hon inte har lytt sin ledare...my god!


Hur som helst en rask promenad i det härliga vädret, även om låren de blev till isbitar, så kom vi hem med lite olika meningar om vad det gäller att lyda B och jag, men jag vann ju naturligtvis  , så väl hemma så fick fröken grå träna lite på linförighet.

Hon är duktig lilla livet och vill verkligen förstå vad mitt kommando innebär för henne och vad hon förväntas utföra  . hon älskar ju sin boll så.....


Lite skall fick vi till med. Hon funderade och funderade vad just det ordet betydde och sen när hon chansade och skällde,  såg så himla kul ut. Hmm jag har hört detta ordet, vad är det hon vill jag ska göra...jag provar....voff...aha det var rätt!!! Ett skall=boll!! Duktig liten!!


Idag är en oskriven dag, iallafall efter jobb, så vi får väl se vad som händer....

Ha det!

Av Susanne Leijon - 6 februari 2012 07:32

som i Sessa, Sök, Spår och Smink, kan man väl sammanfatta min helg med   .


Fredagen då fick jag först med dottern på en runda i bokskogen, kallt o skönt och den blev nog en 6 km tror jag. Flickorna kunde vara lösa hela rundan, så de kunde ju röja bäst de ville  . Och allt detta medans Roger stod vid spisen o donade,haha

Grannarna skulle ju komma in och efter god mat och dryck så spelades det 500. Och vem vann??  Tada!!!

Nu är man Prin Sessan i 500 ett tag,hahahaha.


Fredag övergick i lördag sådär bara och då skulle det tränas i Karup. Lotta o BoxerNina o jag , en väldans liiiten skara av vår stooora grupp  .

Spår, sök o upplet skulle det bli innan dagen var slut!

Det var Kallt när vi kom, -14 typ, så det var bara att sätta igång!

Jag gick till Thelma o Nina till Ulla o Lotta gick till Hobbson själv. Bizzie o Änzo skulle ju få söka så den rutan vallades när spåren var lagda.


Färdigvallad ruta och två figgar ute så det var bara att köra igång med lilla snäckan

 

Försökte utan popup på första, men det visade sig att det behövdes så bara en liiiten en och vips så var B ute hos Lotta, lyllig o kampade järnet.

Tog popup på Nina sen med och samma resultat!

De efterföljande fyra ingen popup alls, och även om hon står liite nonchalant, i mina ögon, så när väl kommandot kommer så är hon laddad och drar ut i full fart  . Kraftsparare??,hihi.

6 skick i första omgången och lika bra alla gångerna, lilla lilla   .


Hobbes och Thelmas spår och dessa gick bra.


Ullan sen, klockrent upptag, katching!! och sen så.... missade om det var en eller två pinnar, men i den kylan och att de hamnar lite under snön, så bryr jag mig inte så mkt. Hon spårade jättebra och blir lika lycklig var gång hon kommer till slutet så hon kan få  sin boll

 

Änzoz tur i söket, och jädrar vad bra han går nu!! Full fart ut, tar sin rulle och snabbt in till Lotta. Nu har han fattat att han ska snabbt tillbaka med till figgen för där är det himla kul!! 6 skick han med och jädrar vad det gick!!


Bumlan igen och denna gången ingen retning alls, och hon far bara ut till figgarna i bra fart, jobbar till hon är framme och blir hellyllig återigen när hon väl är där.

När hon varit hos ena figgen så är det ett jädra drag i kopplet in till stigen och hon vill bara ut på andra sidan  . Såå nöjd så nöjd!!


Änzo lika duktig omgång två som sin första!


Thelma o Ulla skulle få köra upplet och Ulla ja, specialpärlan  , hon grejade även detta hur bra som helst!!!


Så jäkla nöjd med hundarna och deras enorma jobbvilja!


Resten av kvällen blev lugn, så lugn att jag somnade rätt tidigt i soffan  , kostar på att vara ute i kylan hela dan.


Lugna söndagen infann sig och vi skulle ner o hämta våra takräcke, som visade sig vara för korta till Volvon, så det blir till att handla nya, hmmm.

Skulle kolla på Rasmus andra match, men det visade sig att den hade spelats en timme tidigare än vad som sagts, så av det blev inget  , men en vinst o en oavgjord blev det!


Bilen, ja den får in till lite lagning, luktar aaningen bränt när man kört lite längre och bromsarna  vä bak är ganska varma, så Peter får minsann ett besök så den är ok när vi ska söderöver för skidåkning.


På kvällen for jag o Natta till Sanne för ett sminkparty.

Nu sminkar jag ju mig inte så mkt , men fick ju lära mig att ska man se ung o vacker ut så , är det en massa jox man ska ha   , en kräm så att nästa kräm, ellr foundation sitter bättre och sedan nåt annat och sen för ögonskuggan skulle sitta bättre så var det nog något man skulle ha under och sedan något över, ja ni förstår....

Sen rynkorna kunde man trolla bort med ngn penna och över den skulle man ha foundation....

en parfym, ögonskugga och ett läppstift fick jag shoppat iallafall och Natta nåt så...


Måndag igen då med en orörd vecka...hoppas bilen blir fixad snabbt, vill ju helst inte köra för mkt....



Av Susanne Leijon - 2 februari 2012 07:40

Igår, träningsdag på klubben  .


Nathalie hade maten färdig när man kom hem, härligt med stora drifitga barn  .

Kom till klubben lite tidigare så att de två dårarna kunde få springa av sig lite. Bizzie kom ut på hal is, o jädrar vad hon gled...rakt över på andra sidan där det var fast mark  . Sen skulle hon ju tillbaka,haha. Ulla, hon traskar ju fram o tillbaka lungt o fint, men Bizzie hon vågade först inte, ut ett par steg men nä.... men sprang fram o tillbaka o funderade hur hon skulle kunna ta sig över. Till slut så beslöt hon sig för att lungt o fint traska över till mattes sida. Så rolig hon såg ut!


Körde lite med henne, eller försökte, för hon var väldans intresserad av vad Tessan o Bosse gjorde  , så liite svårt med koncentrationen, men nåt lite fick vi till iallafall.

Samling o då fick hon hänga med in i stugan för sedvanlig godistiggning  .


Började sen träningen med henne och då var det platsliggning. Kul o testa henne i det.

Behöll kopplet på ,för att kunna fånga henne om hon skulle få för sig att dra till de andra hundarna, men det låg löst på marken. Jag gick väl ut en två meter från henne.

La sig tillrätta och sen låg hon där under de 5 minuterna  . Inte en tillstymmelse att vilja resa sig, även om halsen var lång emellanåt och hon var väldigt intresserad av vem de andra var som låg sidan om. Mkt beröm blandat med avlämnade gottor. Duktig lilla coola B!!!


Körde sedan som vanligt positioner, vändningar och sedan några steg framåt. Tar man för många så åker lilla lallan ut, och det vill vi inte. Grunda lungt o fint!


Vila för liten och då kördes Shotti igenom, det är allt en skata det  , men det blev bra när det inte blev som hon tänkte,hahahaha.


Ullans tur och med den snön som kom så aha det är dags att ploga  . Pigg o glad kan man verkligen beskylla henne för att vara  . Av ngn konstig anledning blev det mkt vänstersvängar för henne  .

Lite skall med och ja hmm kan man väl säga om det! Skrabban!!!


Magnus var klar med sin träning med Qass, så då selades liten på och sen skulle vi träna lite skall med henne!


Han fick ju naturligtvis igång henne, fastankrad som hon var, och med Magnus och en slang som retsticka så gick hon igång mkt bra. Upp o få brandslangen, kamp,kamp och påt igen.

Hon fattade snabbt att skälla blir belöning och sen får man kampa med!

Ville gärna tillbaka till Magnus o kampa med.


Efter nån gång kom där både lite attityd i skallet samt enligt Magnus bättre bett, nöp till ordentligt, i brandslangen.   

Köpte det hela väldans snabbt och tyckte det var skitkul!!

Attityden i skallet hörde t.om novisen jag.

Sista bettet i slangen och sen snabbt med vinsten till bilen.


Mkt nöjd med träningen igår  .


När man sen skulle hem så hade ju snön lagt sig i Svedala och attans vad halt det var på motorvägen  . Hua!


Fortsatt fint väder, kallt men crispigt, så en skön prommis i efm innan ICA ska få besök!


Go torsdag alla!




Av Susanne Leijon - 1 februari 2012 08:25

men med rätt kläder så är det bara helt underbart  .

Därför fick man införskaffa lite nya varma vantar för utevistelse...men framförallt inför den stundande resan till Österrike!


Och med rätt vänner  håller man sig också varm, så efter lite shopping så besöktes en viss antikaffär...  .


Sen, väl hemma så fanns nästa vänner, som också håller en varm, under de raska långpromenaderna   .

Vädret var ju helt underbart, så prio 1 var ju en långis i solnedgång längs med ån.


Rundan blev väl på en 5 km och allt utom grusvägen, den är väl ca 1½ kanske fram o tillbaka, så kunde de röja fritt, och det gjorde de allt!


Bizzie fick tossryck och Ulla hon jagade o jagade , men den lilla vesslan är snabb och kan väl tvärvända, till Ullans ilska  , så när hon väl fick fatt i B:s päls så fick hon  . De två!


Kocka ihop lite mat och sen mumma lite golv innan soffan kallade, så inte blev det ngn utlovad träning för B inte, men det såg inte ut som om hon brydde sig speciellt mycket.

Blocket besöktes för o se om det möjligen fanns några lämpliga skidor till barnan, istället för att hyra dessa, och jadå det gjorde det, så nu blir det ju lite att kolla på.


Ikväll blir det minsann träning istället och jag ska utforma en liten plan över vad den ska innehålla.


Ha´t!

 

Ovido - Quiz & Flashcards