Direktlänk till inlägg 12 oktober 2012

LÄRARE VZ ELEV

Av Susanne Leijon - 12 oktober 2012 07:46

Igår åkte jag hem liiite tidigare, var ju helt underbart väder så tanken var att hinna till Burlöv lite tidigare för en rasterunda  .

Magnus var redan där när jag kom, runt om dammen var där miljontals fåglar så det fick bli lite röj på planen för flickornas del istället  .

Någon som vet vad det är för "spindlar" som lägger nät över precis hela gräsmattan så det ser ut som sammet?  Ser fräckt ut men hur hinns det med egentligen.....


Perra han anlände med och medans de stod och snackade så tog jag ut den vite för lite seriös träning...yeah right tyckte hon  .....

Det hela slutade med att vi mest skojtränade med blandade "moment". Damen blev lite snurrig så till den grad att hon verkligen lyssnade och tänkte till,hehe. Läggande under språng, läggande under gång och fotkommando när jag var på väg tillbaka, ställande och på det inkallning, samma med läggande, ett gudomligt kryp  , lååångt FRITT följ  , lite anskällningar, hopp både vanligt och under marsch och lite skall.

Den hunden är icke klok  !!


Perra blev genomkörd i lägre och därefter var det Bizzies tur, så hon värmdes med lydnad, hon var väldans intresserad av vad Magnus pysslade med men skötte sig bra hos mig hela uppvärmningen  .

Tog kudden, "bita" upp henne lite och då körde vi rörelse...bita, stilla...släppa och jag behövde bara säga loss de två första gångerna sedan så när jag stannade så släppte hon själv  . Bra bett dessutom!


Sele på, lina spänd och sätta sig fint hos mig, Magnus redo.... koll på mig och revir....full fart fram och igång gick hon. Magnus han rör sig, snäckan följer fullt fokuserad, Magnus står still hon växlar direkt över i bevakning med ett bra skall och håller hela tiden ett bra avstånd  .

Magnus rör sig, hon hänger på, kommer något litet skall men hon kommer på att det är lite svårare att skälla om man ska få bita så det blir tystare för var gång.

Mycket bra bett i kudden igår!!

Stolt vinnare över densamme, kommer in för kamp, dels  hos mig och dels till Magnus.


Ett par omgångar blev det för henne och där var en tjuvning, där hon tyckte att jag var alldeles för lååångsam och en gumplättning var nog det enda negativa igår.


Jakt skulle det bli, höll i selen, sparkade ut kudden till Magnus, han drog på henne...backade ut och då fick hon gå och jädrar vad hon flög upp och fick ett kanonbett i kudden så det var bara att rusa till bilen!!!!

Riktigt, riktigt snyggt!!!!!


Stretching för damen och sen var det Qass tur. Korgstötar och utbackning i bevakningen( hålla avståndet). Riktigt fint!!


Lite möte angående lite nytt på skyddsfronten och sen var det hemfärd!!


Ännu en skyddsträning man blev riktigt nöjd med  .


Ikväll blir det slappefredag!!


Ha en go sådan!

 

 
 
Nina

Nina

12 oktober 2012 08:58

Torsdagen låter som den varit en härlig uppladdning inför helgen :). Duktiga Svedalabrudar gillas - oavsett om de är riktigt kloka eller inte *hehe*. Kramkram

http://www.palmstrand.se

Susanne Leijon

12 oktober 2012 09:49

Duktiga Svedalabrudar gillas nästan lite i överkant:-)).
Kramkram

 
Marre

Marre

12 oktober 2012 12:50

Här hålls också med, riktig duktiga brudar har du, men så är också matte duktig också, sug åt dig, för det är du värd :)

Vad säger du, är det för tidigt att börja nöta apportering vid 4mån? Är så sugen på att börja lite smått med vissa lydnadsmoment, he.

Tack för hälsningen hos oss och önskar er detsamma, en härlig helg. Kramiz

http://papillonbus.bloggplatsen.se/

Susanne Leijon

12 oktober 2012 13:11

Haha som en wettex då...bra uppsugningsförmåga,*fniss*.

Nöta hade jag kanske inte gjort,hehe men kasta den och se till att han kommer tillbaka, så han inte drar en massa repor, ägande, med den.
Jag var rätt noga efter ett par gånger, när hon ville iväg och kom tillbaka med den, att hon skulle sitta innan hon fick hämta den.

Kramkram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards