Alla inlägg under mars 2011

Av Susanne Leijon - 15 mars 2011 07:22

Träning de luxe fick vi till igår  .


Långisen uteblev för jag blev lite bekväm där ett tag och med en öppen himmel, nja näe.....

Men med lite uppehåll och en bambiblick fick mig att lite snabbt ta en runda och sedan in med Kia och då hade Ulla redan talat om att hon var inte sugen på att gå in, shit vad kul hon är....


Men eftersomm det redan var planerat med lite träning, så fick jag fatt i en boll och ut på lilla planen bakom huset.


Bollen fick ligga som extern belöning och detta gillar SkrUll. Hon har full koll på boll, mig och lyhörd för att ha koll på att hon inte missar att få springa o hämta bollen  .


FF

 

Stabilt o bra! Hon var jädrans så snabb i sina vändningar o att hutta in lilla lallan, allt för att kanske nu....


INkallning med ställande:

   

Full fart för att

   

tvärstanna på kommande. Det bästa var att hon inte skatade in innan, utan bra fart hela vägen tills STÅ!

Varsågod, och full fart mot bollskrället.

Andra gången fick hon först komma till mig för att sedan få dra mot bollen. Hon försökte att springa o ta bollen först men forget it!     .


FS kvar och det var lite vingel på första sträckan men andra sträckan var hon allt en prinsessa. Körde på cykelbanan men ......hihi


Tisdag idag och Ulla har blivit lovad en långis för den som uteblev igår. Hoppas bara att vädret kan hålla sig.


Ha det alla.

Haj!

     

Av Susanne Leijon - 14 mars 2011 08:23

var det inte på denna veckans första dag  .

Upp som vanligt vid halv 6, och när jag håller på med kaffet så kommer Rasmus nerrusandes och säger att han har missat bussen för han hade missat att trycka på en knapp på klockradion och han skulle vara i Trelleborg om en halvtimme.

Jaha, snabbt in med en macka, ut m flickorna, för jag blev skitförbannad på den andre i hushållet, som skulle både än o det andra och det var ju viktigast  , och iväg till Trellehulla. Rasmus avlämnad, hem och fick fixat till resten innan det var dags att gå till bussen, vilken naturligtvis körde när jag var nästan framme. Tur de går ofta och tur att Natta är ledig idag så flickorna kan få sig en prommis till lite snart.


Annars har helgen varit hur bra som helst  .

Fredagen då kom Packet till Svedala med sitt wii. Trym följde med för att personligen gratta gammeltanten  .

Efter mat o dryck så installerades wii, men först så fick vi göra lite charader. Natta o hennes kompis LInus var oxå med och det var väl tur för killarna det  .

Tjejerna vann naturligtvis, för det är ingen som lyckas knäcka Rogers charader inte  .

Över till wii, dance och jädrar vad det shakades loss!!!

Natta som på förhand absolut inte sklulle vara med..nu låter det så här...kan vi inte köpa wii dance?????  .

Fredag blev lördag och det blev inte såå många timmars sömn innan det var dags att bege sig till skogen inte.


Jag traskade till Benson o Shotti och Vicky traskade till Ulla.


Benson, spårar hur bra som helst, nogrann och vill inte bli av med spåret. Leif får ta tag i apporterna för dessa svischar Benson helst bara förbi samt att vara lite mer nogrann vid påsläppet efter apporterna.


Ulla, ja ett hyfsat upptag, men missade alldelse för många pinnar, så nu ska damen pinntränas minsann  . Mkt vinklar och i det stora hela gjorde hon ett bra spår!


Shotti, ja det är ju tur att hon vet var spåret är, för det visste inte spårläggaren  . Asså hur kort minne har man????


Lotta o jag gick en prommis innan det var dag för mig att bege mig lite tidigt för lite släkt skulle komma på middag. Fördelen är ju att de går hem tidigare  . Grannarna tittade in o kolla melodifestivalen med oss och jag tyckte faktiskt att sötsnöret hade bästa låten!


Söndagen ja tanken var att bada flickorna, men utan varmvatten på Rogers jobb blev det inget inte. Vidare till Trelelborg för Rasmus hade träningsmatch. Ullan fick sig en långis i väntan på att den skulle börja, ås hon var lite nöjd. Kilalrna vann med 2-0, så det var ju hur bra som helst.


Det var det det....

Ha nu en go måndag alla


haj!  

Av Susanne Leijon - 11 mars 2011 07:31

OCH HENNES SYSKON FYLLER 11 ÅR IDAG!!!!


                     HIPP HIPP HURRRAAAAAA  

        

                    FINA FÖRSTÅNDIGA KIAFIA


Av Susanne Leijon - 10 mars 2011 10:13

var det min monolog handlade om igår. Och det var ju då träna hund eller inte. Vädret var ju fram o tillbax och inte kör jag till stan bara för att ta kaffecert inte  .

Men efter lite info om att det faktiskt ljusnade i Malmö och det gjorde det även i Svedala så for jag iallafall in, utrustad med regntäta kläder, om ifall att.

Men det såg bra ut och efter sedvanlig planering, så var det platsliggning först o främst. Det var lite tjoho över den, men vi skyller på att det blixtrade o dundrade över Danmark och detta låg hundarna och följde rätt intensivt.

Ulla gjorde en liten förflyttning men ananrs låg hon bra. grr


Massakerlydnad bidde det sedan och denna kommenderade Lotta. jag skulle kolla lite på junior sedan och då behövde han inte vara helt slut i kolan genom att först ha traskat massakern, men med facit i hand kanskse det hade varit det bästa  .


Doftälvan hon fortsätter tydligen att sprida sin arom omkring sig så Ajaxx o Yaxxon där fick deras bihang jobba lite extra.... Elvis, o Aston såg lite betuttade ut de med.

Massakern gick mkt bra o kul att se framsteg på många sen förra!


Precis när vi var klara som hagelskuren megamega över oss, så doggsen fick snabbt in i bilen och vi i stugan. Tur nog var den snabbt övergående så att Lotta kunde plocka ut Änzo  .

Följsam som få men satan i gatan så speedad igår. ALLT gick i 190!!! Trötta mig, och då stod jag bara bredvid,hmmm

Men lite nyttiga tips, och Lottas kommentar, jaha detta har du nog sagt innan...japp det har jag och visst blir det bra när du gör det?? Jo, det blir det ju   .


Alltså ännu en bra träning med gänget!


Tandläkaren fick besök av moi i morse, men det gick snabbt o lätt och idel beröm över det leijonska gapet  . 18 mån till nästa gång. Ja man tackar!! Och inte blev man ruinerad heller, härligt värre.


Nu kanske man skulle jobba lite...


Ha det!!!

  


Av Susanne Leijon - 9 mars 2011 08:33

är något som jag faktiskt måste försöka att tänka på emellanåt.


Det finns ju alltid något att göra lite varstans och man har svårt att bara sätta sig ner och inte göra nånting  .


Tycker att man oftast är trött, mest hela tiden och igår så sa arbetskamraterna till att hmm du ser sliten ut  . fick ju en att tänka till en gång extra och kom ju då på att  man jobbar heltid, hem fixa mat, rasta hundar, och då måste man nästan gå nån form av långis med Ulla iallafall, hittar alltid nån fläck på nåt golv, så då får man snabeldraka och mumma golv, tvätta bör man annars dör man..kanske. Kyl o frys måste ha innehåll, Natta vill övningsköra och asmus ska iväg på träningar, numer då i bara så dit ska det skjutsas, och iofs brukar Roger ta den biten, men planering med mat o allt annat innan. Sen har det ju kretsat en del kring Ulla på sistone..vara eller icke vara..kan kanske ja ni vet.....

Så igår tog jag det svåra beslutet att "bara" övningsköra med Natta   . Landsvägar går hur bra som helst, växla, dona mm och det som måste nördas är starter, där hon får lite stressat, nervöst beteende och på det naturligtvis ett motorstopp  

Ulla fick hänga med och då gick färden på landet till Almåsa där Ulla fick jaga stenar ett tag, så flåset kom igång på henne...hem o Natta var snäll o fixa till mat och jag bara satte mig i soffan och blev där till kvällsrundan med flickorna.

Det var rätt skönt faktiskt!


Men ikväll, om nu inte det förvarnade regnet anfaller så är man på G igen för då är det troligen massakerlydnad som ska traskas  .


Ha det!

  

Av Susanne Leijon - 7 mars 2011 07:28

Helgen har ju glatt oss med  .


Vad hände i lördags då?


Jo ingen hemma mer än jag och flickorna så då fick det ju tränas hund. Brasklapp ut på FB och napp från Sabina o Fjällsipporna, de var lite sugna på Byggsök  .

Sabina o jag passade även på att ta en långis innan längs ån.

Först fick jag gå ner till Rogers jobb för på morgonen var han tvungen att köra dit o hämta en sak och när han ser att polisen hade nyklterhetskontroll vågade han inte köra tillbaka. Han hade druckit två glas vin på kvällen innan, men är man hispig så... Så det var ju bara för mig att traska och inte hade jag hjärta att lämna gammeltanten hemma så hon fick allt hänga på. Sen fick hon vila i bilen när vi andra gick långisen.

En Å-prommis i bilder då

        

En skön prommis på dryga timmen  .

Därefter byggsöket då, och för er som vill se alla hundarna in på Gorma.se för där finns det som vanligt mååånga foto. Mitt batteri dödde rätt snart så...

                    

En kul träning i vanlig ordning och man var nöjd och lite kolaslut när man kom hem allt.

Lördagen övergick i söndag och då var det ju Revingedags .

Spår o upplet på schemat, och i Ullas spår hade det raskat runt både två o fyrbeningar så hon hade lite problem, men som tur var hade Vicky snitslat så vi kunde hjälpa henne där de olika hade traskat runt. Till slutet kom hon och då var hon  rätt trött i kolan. Duktig tös!


Bort till de andra för att fika och sen köra lite upplet. Snacka om att vinden snurrade i rutan, och Ulla fick ett nära föremål som första, och detta ska vi inte ha mer, utan hädanefter ska alla ligga på djupet, för hon låste sig lite på halva rutan. MEn efter en uppsträckning och lite hjälp så plockades det in föremål

        


Skulle avsluta med en promenad med lite doggs, och jag säger bara Stackars Ullan. Hon doftar tydligen väldigt väldigt gott fortfarande så både Ajaxx, som är upp över öronen förälskad i henne, Benson och Elvis gjorde altt för att berätta för henne hur snygga de var. Det var lite ta mig...ta mig.....

          

Förstår inte varför hon luktar så himmelens gott fortfarande.....


Det var det om helgen. Nu 5 dagar i kontorsstolen innan nästa helg anländer.

Ha det alla


Ha´j

    

Av Susanne Leijon - 3 mars 2011 07:54

blev det för den vita igår  .


Började med platsliggning och ja det gick bra som vanligt.

Sen körde jag ett rätt långt pass LF, och ja hon är pigg så lite plogning fick man rätta till och ngt snett sitt fick man rätta till men annars så...

Krypa fick hon med och detta gör hon såå jäkla snyggt, ett eller två skutt i början men sen var som som en limmad ål i gräset  . Tur nåt dyrt moment sitter,hehe. Det är krypet o tungen som är damens bästa moment!


Skallet, ja eller gurglet får man väl kalla det som var igår,hmm.

Inkallningen, ojoj, med en boll bakom då blir det tvärstopp, no more extrasteg!!


Det var igår det.


Forden, min kära hundbil, bor numer i trelleborg! Kommer att bli lite klydd ibland kanske med bara en bil, men det löser sig säkert..har ju varit där tidigare så..men man blir ju lite bortskämd med två bilar.


idag blir det en lååång dag , för sista förhöret har jag 16.15 hua, men det ska nog växlas snabbt,hehe.

Får väl handla lite så bl.a dodiset finns på plats till imorgon kväll,mums. Rasmus ska hämtas efter träningen, hundarna vallas och ja kanske hinner städa lite med,eller???

Allt för att fredagen ska vara så skön som möjligt, vill ju ta Å-rundan då tror jag med damen  .

Allt om detta!!

Haj!  

Ovido - Quiz & Flashcards