Direktlänk till inlägg 29 januari 2012

HÄRLIGA TRÄNINGAR I HELGEN!!

Av Susanne Leijon - 29 januari 2012 18:33

FREDAG:

då fick jag med mig Natta på en runda i bokskogen, treligt med sällis. Hundarna de röjde på och skönt att de kunde vara lösa i stort sett hela rundan  .

Kvällen annars blev en lugn tillställning, kan ju säga att Mr JohnB han titta in ett par gånger  , så det blev inte en jättesen fredag inte.

 

LÖRDAGEN

 

Den började ju tidigt med att B skulle ut o kissa vid halv 7, enda sovmorgonen denna veckan, och inte fsaen gick det att somna om inte  .

Men man fick gjort mkt hemma så vid 11 var man i stortsett klar med det mesta så då körde jag o flickorna ut till Norrskog för prommis igen då.

Började med att lägga ett spår till Bizzie och la in en naturpinne för skojs skull för att se hur hon skulle göra  .

Rundan dör fick de faktiskt gå i sina flexi, för det var betydligt fler som var ute o traskade, men vi går mest i själva skogen o inte så mkt på stigarna, så de fick jobba lite ändå, jajo jag med  .

 

Spåret gick jättebra, första gången hon spårade i snö och fruset underlag men det gick hur bra som helst! Naturpinnen markerade hon lika bra som övriga, lilla lilla <3.

 

På kvällen hade vi kompisar hemma så den flöt på med go mat och goa vänner!!

 

SÖNDAGEN

Vomb it was och sök det skulle tränas!!

vi har ju blivit ett "nätt" gäng nu som kör så det gäller att se till att planeringen funkar med startordning, hur man vill ha det, lek/kampgrejor finns framme och en på stigen och en hund håller sig beredd. Tycker det funkar bra!

Sök tar ju tid så visst kan det bli lite längre liggetid för hundarna i bilarna men jag tycker ändå att det funkar bra!

Bizzie Bumla var först ut och i första omgångrn fick hon se lite när figgarna traskade iväg. detta har varit ett bra upplägg de andra gångerna men int elika bra idag. Hon vindade för fullt, var taggad men drog för snett i rutan. Men hon hittade sina busar iallafall!

4 figgar ute och alla fick hon in  .

 

Kändes som att alla var nöjda med sina hundar och de som jag figgade för skötte sig jättebra!

 

Omgång två då var figgarna ute, ingen retning alls och detta blev mycket ,mycket bättre!!!!

På väg till stigen:

 

Se nu till att ta bra foto...okej!!!

 

Ställdes upp och var allt liite laddad att få springa

 

släpp mig kärring!!!

   

Hej å hå vad det går...

   

Grymt lycklig  när hon kom fram till figgarna  .

hon  var så laddad så, ville verkligen ut o leta busar och när de var hittade så var det fullt drag till stigen.  .

Sååå nöjd med omgång två!!

 

Ullan fick ett spår och hon började med att ta upptaget mkt bra och åt rätt håll, låt detta bli en trend, please  . Hon ångade på i vanlig orning och gjorde vad hon skulle  .

 

Hon fick även ett upplet på det. jag hade ingen aning om var grjorna låg, men se det hade bästa vit, för fyra skick sen var grejorna hemma!! För dagen med perfekta avlämnanden! 10 points!!!

 

Innan hemfärd så fick Bizie o Dakky röja, det gick undan så inte blev det speciellt många bra bilder innan batteriet dog. Typ en svans, eller ett ben eller varför inte träd eller bara gräs....  . Så de enda användbara var dessa:

       

Men kul hade de när de sprang runt sin gran.....  .

 

Precis när vi skulle åka så kom det en tjej som berättade att hon och hennes hundar hade under en längre sträcka blivit jagad av en vildsvinsgalt! o det var precis där vi kört sök o uppletande, som den hade "släppt henne". fy för vad läbbit, så min prommis uteblev med det bums kan jag lungt berätta....

 Nä, nu håller vi söndag va??

 

 

 

 
 
Ingen bild

mariana

29 januari 2012 19:42

Ja, fy för galten! Den kunde ju precis lika gärna dykt upp när SkrUllan skulle leta eller när småttingarna röjde! Ibland har man tur ;)
Det blev en bra helg att leva på till nästa :) // Kramis

Susanne Leijon

30 januari 2012 10:43

Tänk om...när du la ut grejorna till SkrUllan, hua!
eller våra små godingar, men de hade ju lyckats fixa en vallgrav runt granen,hehe så då kunde vi bara stått på rätt sida./ Kram

 
Nina

Nina

30 januari 2012 09:54

Härligt att NÅN har kamera med sig ut ...! Tack för bilderna på min låååånga hund *hehe*. Gött med duktiga jyx i söket nu när vi är på G :). Den där galten måste ha varit vilse - de brukar ju vara och böka i andra änden av skogen. Ha en go måndag! //Kramkram

http://www.palmstrand.se

Susanne Leijon

30 januari 2012 10:42

É ju kul med bilder och när man har en fotograf på sigen så...blir det ju liite lättare.
Igår kändes det alldeles som att lilla B har fattat grejen, lite mer iallafall:-), att det är attans så kul där ute.
Hoppas verkligen att den var vilse, för nu vågar man ju knappt rasta sina vovvar ju....//Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards