Alla inlägg under oktober 2010

Av Susanne Leijon - 18 oktober 2010 07:40

Den har minst sagt varit fullspikad  .


Fredagen en långis efter jobbet, suttit instängd hela dagen och då är det bara sååå skönt att bara traska.

Efter god mat, gott vin så fixade jag lite inför träningsgruppssammankomsten på lördagen, såsom lite dukning och det som kunde förberedas.

Somnade   i soffan naturligtvis och missade en del av idol, men vakande lagom för att få reda på vem som åkte ut. Amen, fredagar är hopplösa.


LÖRDAGEN:

 

Då var det ju dags för sönerna att få en känd mental status  , på pappret för i verkligheten vet vi ju.

De var naturligtvis väldigt lika, inte så konstigt för de kommer ju från samma ställe  . Men det är fina och vettiga gossar hon fått den vita.

Lotta kommer väl att berätta mer i sin blogg och förhoppningsvis Maria oxå. Allt filmades så det ska bli kul att se det sen när Jalle fixat att få ner det på skiva  .

Frasse han grejade oxå sin mentala status, inte klokt, att som polishund vara tvungen....

På morgonen när jag skulle kolla av nån skiva till kameran så hittade jag ju skivan när valparna var små...gissa om jag fastnade o titta där då  .


Irene var oxå o kollade så man fick gosat lite med A, Löberödsgodingen! Lilla Diva var oxå med och var lika härlig hon. Cool tjej!


Hem, en långis i det minst sagt underbara vädret, innan det var dags att se till och förbereda än mer med mat o annat. Lite bortfall av folk, men det gjorde faktiskt att vi fick plats, och slapp ha två bord i olika rum, eller ja....

BRA fart i grillen gjorde väl köttet lite mörkare  , men ingen större fara inte. Gott och trevligt, ljudnivån låg på bra nivå och alla verkade ha trevligt!

Lottas lilla blå kom fram och det skrattades gott när våra egenuppsatta mål som vi gjorde 2009, men många hade faktiskt lyckats uppfylla...så naturligtvis sattes nya mål upp och det blir ju spännande att följa.

Nattinatti för att få lite sovmorgon till träningen i skogen.

När Lotta kom till byn så var där redan ett gäng från en annan klubb som var väldans påstridiga och förklarade på ett väldigt arrogant   sätt att nu skulle de trampa en 300 meters sökruta. Men hallååå, det är vi som har denna marken och efter en stund så packade de in sig och drog iväg väldans sura. Vilka idioter, men ordf. i klubben har fått reda på deras agerande. Tänk vad man kan vinna på att vara trevlig, för då hade de fått en ruta att köra i av oss, men icke med den attityden. Denna klubb har inte ens någon mark överhuvudtaget här så..... Man blir häpen!


Jaj vi vallade ruta och delar at Birgittas grupp var med och körde.

Jag hade ju en ny  plan för Ullan eftersom det emellanåt, eller ganska ofta blir stopp. Men det funkade inte riktigt fullt ut och framförallt inte de första skicken, möjligen när hon har ett par skick i kroppen och är laddad.

Utan det vi gjorde var att när vi stod på stigen så ett litet ljud, jag gillar egentligen inte det, men nu är det viktigaste att hon VILL springa ut, så när hon fick springa och hade kommit kanske 10 meter ut så berömde och plussade jag henne. Blev lite för tydligt på första så då stannade hon för att fråga vad jag ville, asså... tystare beröm framöver och hon gick satan i gatan nog en 8-10 skick, sen var hon aningen trött   .

Lite grillning sen fick hon köra lite anskällningar, och det vi ska göra är att när hon kommer in så säger figgen sitt till henne och då börjar hon skälla och är ej på figgen heller.


KOmmer förhoppningsvis att bli lite sökträning i veckorna nu oxå för att se så detta håller.

Väl hemma hade jag en mkt slagen vit hjälte, för hon sov sig igenom hela kvällen, och det är ovanligt!


Jaha enligt info så om inget akut hänt så ligger Catta just nu och ser till att en ny liten varelse ska se dagen ljus! Stort Lycka till!!!!


Härlig vecka väntar eller....

  

Av Susanne Leijon - 14 oktober 2010 09:49

Fick vi till riktigt bra igår  .

Började att hon fick gå två rundor , sedan bestämde jag mig för att köra en hel omgång.

Ställde upp och traskade iväg, kommenderade, och damen galopperade ut i sakta galopp fokuserad bakåt. Vid gruppen bröt hon av och gick/ passade iväg rakt och fint med öronen bakåt. Hon fick gå ca 7-8 meter efter gruppen sen så var det en överlycklig matte som tjoade och hade sig  . Naturligtvis höll jag där, vis av erfarenhet.  .

Ananrs igår så blev det lite ff och kryp, med lite vinklar, backande och dyligt och sedan ett kanonkryp.

Sjunga fick hon göra och ja det har ju gått bättre  .

Hoppa fick hon oxå och även lite antihopp, för damen tyckte att hon kunde välja lite själv... när..


Lite "anskällningar" oxå och det ena blev så jäkla bra för strax innan hon kom fram så satte hon igång och skälla, typ lite argt, och sen så ett kanonskall på ett bra avstånd. Det är detta jag vill åt!  Och med tanke på söket så finns en liten plan utarbetad och så får vi se vad det kan bli för resultat  .


Tisdagen då, har haft häcken   full på jobbet och därmed inte hunnit skriva,hehe

Men iallafall så körde vi byggsök jag, Lotta o Mattias.

Trym började och Lotta o jag satt i samma container  och detta var Mattias INTE beredd på, alltid lika kul, när man inte tror och försöker styra hunden.


Ulla, på första skicket så for hon fram till Lottas gömställe, stack in långnosen och snodde helt sonika brandslangen, helt nöjd naturligtvis. Hmm hon skulle ju skälla, ja och hur lätt var det då?

Lotta gömde sig igen och hon plockades bra, bra skall och tror hon höll bra avstånd hela tiden  . Mattias han satt instängd bland pallarna och här gjorde hon en vera, hmm men skällde bra och hon trodde att han låg högre upp och när hon kikade runt hörnan och fick syn på honom så såg hon rätt rolig ut.


Änzo, där hade jag lindat in mig i plast men hallååå, sa han kom igen nu och linda ut dig så vi kan kampa  .


Gömde mig igen för det gick lite för snabbt och enkelt det där, men innan han hade hittat mig så visade det sig att det var hål i staketet och det hade han ju hittat, men även iofs Mattias oxå som satt på andra sidan staketet.


Bullakalas och sen körde vi inne.


Duktiga hundar!!!


Även lite lek, nja Weigth pulling, kom Lotta fram till  , i samband med att Änzo fick kampa/dra runt mattias som satt på en kontorsstol.


Det var det det, i dag blir det väl en vanlig torsdag i Svedala   och ni som hänger med här vet , men sen kommer en fredag och en helg och då jäklar ska det MH:as. 2 av dessa godingar ska få bekänna färg.    

, festas och tränas hund  . Bara kuligheter alltså!!!


Go o glad

  


Av Susanne Leijon - 10 oktober 2010 17:21

om Ullas tävling idag för att börja helgen bakifrån, precis som sökrutan då  .

Har ju varit och kört i skogen för tävlingen och alla gångerna har det gått så himla bra! Inga stopp och bra skall ute hos figgarna, så när man kom till skogen idag och såg var de parkerat så ok, de har vänt på rutan...shit oxå  .

Men eftersom vi hade gjort lydnaden och budisen på klubben först så var jag faktiskt rätt cool och avslappnad.

Lydnaden gick kanon. lägsta betyget var 7 och medel låg över 8 på alla momenten. Mkt nöjd och det som var är något snett avslut, drog i fg på ena hållet och vänder upp lite när hon stannar, annars inget drastiskt avdrag  . Och hon sprang på budisen för första gången på tävling   .

Så väl i skogen så kändes allt kanon, hon fick sjunga upp sig på vägen till rutan och hon kändes som att hon skulle tycka att detta var en alldeles ypperlig dag, eller hur.

ställde upp henne, det var ingen vind what so ever, men trots det var jag cool. Skickade ut och hon gick grunt, skickade om och hon gick grunt, hmm jaja då skickar vi på andra sidan och där skulle hon inte helelr gå ut så långt, men jag såg att där inte kunde finnas ngn figge där så jag skickade på andra sidan och damen for ut, såg att hon hade en figge, och väntade på att höra henne börja skälla, och väntade och väntade  . Ok, kallade in henne och skicka om och minsann om hon inte började skälla. Inte det bästa hon kan men trots...

Full fart ut och hon skötte sig kanon hos figgen som för övrigt tyckte att Skrullan var det sötaste hon sett på länge...  .

In till stigen och skicka på andra hållet, men hon gick inte ut speciellt långt så då beslöt jag mig för att bryta. Shit!!! för dagen började ju bra...

Men men bara ta nya tag och vi har allt lite funderingar på hur vi ska försöka lösa problemet  .


Backar till lördagen och då var det skogsträning.

2 upptag och lite anskällningar samt en budis var vad den vite fick. Första upptaget var en 10:a!! Andra lite sämre.

Anskällningarna gick bra! Först på Magnus och sen på Mattias, duktig vit!

Även budisen klockren.

Kvällen blev en spontaninbjudan till Catta o magnus på mat och mys...Catta och jag spaade i deras utespa i 2  timmar. Bubblorna slutade efter 2 min och när karlarna skulle gå runda med djurenså konstaterades det att vi suttit där i 2h. Var tog den tiden vägen...lixom... men mkt avhandlades.


Jaha och då är frågan ska vi ha en vanlig pool eller ett spa?!?!?!?!?!

Tack för en trevlig kväll!!!


Fredagen där kom grannarna in till oss på mat! Idol kollades och det var en allmänt slapp kväll, skönt. Är gött med folk där man kan sitta i mysbyxor  .

I efm har jag varit på ett inredningsparty och fått reda på vad det finns för mkt döläckra   saker att inhandla. Finns både paisley och retro........


En prommis i det ljuvliga vädret sen ska denne inta soffläge.

Ha det gött

  

Av Susanne Leijon - 7 oktober 2010 07:57

 hoppas jag att Ullan bär med sig från träning till tävling  .


Var ju i skogen igår med Lotta o Irene för att än en gång ha en lyckad träning inför tävling. Gud vad skönt att det slutade på det viset som var tänkt.


Ulla började och Irene låg längst ut i rutan i ett "trädtält", alltså halvdold. Inte jättemkt vind och Ulla vek av lite tidigt för att sen komma tillbaka till mig, fick skicka om två gånger och hon gick ut lika fint alla gångerna  , och såg lite förvånad ut när hon på tredje försöket fick korn på Irene, full fart dit och  började skälla, ja inte jättebra men Irene jobbade med henne, så det blev bra till slut   . Nästa var tomskick och tjoho när hon kom tillbaka!!

Nästa Lotta i den dolda och ja allt kanon utom skallet, vill så gärna ha fram figgen så hon glömde nog lite av det primära för att det faktiskt skulle hända  .

Nästa skulle vara träff, men Ullans mojja hade inte riktig koll på var vi hade bestämt så jag skickade lite väl tidigt, tomskick X 2 blev det där innan jag insåg att det var lite mitt fel, gick framåt på stigen och ja naturligtvis blev ju det skicket en vinst och hon skällde mkt bättre  .


Taiga hon fick springa en elitruta hon med blandat, hitta, tom och riktigta slag, Duktig gammeltant!!


Änzo, ja han har fattat grejen med att hitta busar i skogen för att få kampa han, jätteduktig kille! Ett träd fick lite för mkt uppmärksamhet av honom så då fick ju mormor skaka ett litet träd i skogen och vips så var det full fart ut  .

Ulla hon fick göra två anskällningar efter det och jädrar vilken skillnad på skall, sen lite tips från Irene som vi ska träna på för att damen inte ska släppa fokus på figge och sluta skälla när ja gär på väg.


En liten rasterunda med alla vovvarna tillbaka till parkeringen innan kosan styrdes mot klubben.


Väl där så träningen igår var lite ff, fg och inkallning innan det var dags för plats och sedan en budis till Tereze. Nöjd med allt.

Kikade naturligtvis lite i smyg på Lotta o Änzos fria följ och herregud så snyggt!!!!

Fika och vid det runda bordet satt man resten av kvällen och snackade!


Liten rastning med Lotta o Änzo innan kosan styrdes mot Svedala och loppelådan.


Torsdag idag och det innebär väl att det som vanligt kommer att åter bli en helt vanlig torsdag.


Rent allmänt så kan väl detta stämma rätt bra:

                  Ändra dina tankar och du ändrar din värld.


krambanan

  

Av Susanne Leijon - 6 oktober 2010 08:45

FÖR ATT HÅLLA BALANSEN MÅSTE DU VARA I RÖRELSE   .


Ja, och jag gillar ju att cykla så...


De senaste dagarna då jo då har det bakats kanelebullar naturligtvis i måndags, gottit värre.

-Det har promenerats med flickorna i vanlig ordning.   

-Vi har haft lite utvecklingssamtal i uppförande för de bägge.    

-Den yngre har fått träna liiite.  


-Plånboken har lättats lite för olika inköp.  


- Den vite har fått springa på en cykeltur, välbehövligt!


- Upptäckten att det inte var grått och dimmit ute gjordes genom att utsidan på fönsterna putsades igår minsann  . Insidan får vi ta en annan dag.


ja det var väl dagarna två det i kompromerad form.


Idag ska det anskällas lite och på det tränas lite lydnad.


Ha det

  



Av Susanne Leijon - 4 oktober 2010 08:36

och nu måndag och då är man här   igen.


FREDAG: Då var det ju dans och musikshow i Söderslättshallen i Trbg, med Rasmus skola och Young Americans, en grupp från Usa som turnerar jorden runt mer eller mindre  .

Vilket gäng så duktiga de var och vilket ös!!!!

Det var allt från klassiskt via Elvis till Rock och nutida popmusik, skitfräckt!

Andra akten då var alla eleverna med och var uppdelade i tre "körer" och de sjöng och "dansade". Fräckt att de bara övat i tre dagar och sen blir det kanonbra!  . Inte hemma förrän efter 22 så då var ju den fredagen i stort sett gången.

LÖRDAG: Då skulle det tränas i Vomb. Sök skulle det bli och vi delade med Håkans grupp så vi traskade längst ner mot sjön. Lotta o jag skulle valla rutan tills Vicky kom och ja..... gör om och gör rätt inte bara en gång utan flera  .

jaja rutan blev vallad och sen fick Ulla börja och sluta ganska snabbt, för inte fanken vet jag vad hon höll på med, förutom att yra runt i rutan, ha figgen i näsan men välja att inte fullfölja, så innan jag blev helt tokig  , var ju en aning ilsk  , så tog jag bort henne från rutan och så kunde hon ligga där och fundera.


Änzo nästa och han hade fart under sulorna och kampar som en dåre!


Shotti, eller rödstrumpan  , var nästa och det gick bra. Hade problem med att hitta litta i riset under nätet, men till slut så....


Ullas nästa övning fick bli systemövning med mer inslag av riktiga markeringar.

Blev många skick men hon skötte sig jättebra!! Tror inte hon var på ngn gång och skällde kanonbra. Speciellt den sista till Vicky, där var hon grymme den vita  .

Det var den sökövningen det och varannandag ja så är det.

Körde bort till HusP för grillning och då anlände Irene oxå med min favvokille från Löberöd..Algoth. Pusskalas och kramkalas på den goe!!!


Körde en budis oxå, och ja allt bra förutom att hon satte sig fot lite långt fram,hmm men men...

Avslutade med en runda med Lotta o Änzo och det är så skönt innan man kommer hem och kan njuta grillat och annat gott.

Soffkoma!

SÖNDAG:

Lugn morgon, trillade inte ur loppelådan förrän vid 9-snåret och då var flickorna morgontoaletterade redan, skönt.

Rasmus hade match och innan den fick han ju ha nya skor, skulle helst ha hittat en jacka med men ickeså nicke  .

Vidare till Hjärup och under uppvärmningen så traskade jag en runda i omgivningen och sen fick den vite träna lite lägremoment. Hon kan hon kan!!  

Såg första halvlek och sen hade jag helt enkelt lite för lite kläder på mig så bilen styrdes mot hemmet via affären så att grönpepparbiffar o ris kunde meckas ihopa. Gottit!

På kvällen fick ajag hänga med Natta till min väninna för hon och hennes dotter ville bli klippta. Nöja kunder!


Ja det var den helgen det, nu en vecka i kontorsstolen, lite träning med den vita och sen så är det snart helg igen  

ha det

  

Av Susanne Leijon - 1 oktober 2010 07:49

men lika snart sitter man här igen  .

Det glömmer vi lite och fokuserar på helgen där man kan få sova ut lite längre iallafall. Imorgon är det ju skogsträning så upp lite tidigt får man allt, men det är det värt!!

Söndag fm är öppen/ledig än så länge  , men efm där får man kolla på fotboll.

Ikväll ska vi till Söderslättshallen i Trellehulla för Rasmus skola har ca 20 amerikaner på besök från ngt som heter Young americans så det kommer att bli en sprakande ljudshow, där hela skolan kommer att medverka i showen. Ska bli jättekul. Håller på ett par timmar så fredagskvällen är räddad!!  .


Igår var det en helt vanlig torsdag minsann och det innebär ju en lååååångrunda i det underbara vädret. Städning och till slut lite kylskåpspåfyllning.

Hur kul, nja,  men dock nödvändigt!


Ha en go helg alla

  

Ovido - Quiz & Flashcards