Direktlänk till inlägg 22 augusti 2010

SÖK OCH SPÅR

Av Susanne Leijon - 22 augusti 2010 14:48

och mellan det en kräftskiva   och efter spår kommer ett födelsekalas  . Det var kortversionen av helgen, för en mer fyllig version...fortsätt läs....


Lördagen då:

Vi sökfolk i vår grupp trängde oss med Terese o co för de skulle inte heller bli så många, och dessutom så fick de låna lite mark av Guns grupp så vi kunde köra på en av de dolda legorna  . Men hur som helst så blev vi väl en tio st som skulle köra, kul kul.

Ulla skulle gå som nr 1, så hon värmdes upp, lite skick på mig så hon kunde sjunga upp sig lite   . Alla figgar ute och allt klart för oss att entra stigen.

Ställde upp henne och var väl lite loj själv,   trodde väl att det skulle gå lika bra som sist. hon var ju naturligtvis inte lika beredd som jag då och det blev ju naturligtvis ett stopp. Helvete!! Jaja försökte igen på samma håll och dågick hon ut, och hittade till slut Thomas, som låg som nr 2 på den sidan. men hon började skälla jättebra på honom. Jag ut som en vessla  och satte henne kommenderade upp Thomas som sen fick belöna.

Tillbaka till stigen  och skickade mot den dolda legan, på andra sidan, hade först ett stopp, men andra gick hon ut och letade sig fram till den dolda, kollade av ordentligt och började sen skälla   . Här belönade jag henne istället. kan vara och traska lite på figgen för att vilja ha bollen så tänkte varva lite med henne. Eftersom figge nr 1, som aldrig blev hoittad skulle få en chans att flytta sig framåt, så körde jag på samm sida igen och denna gången hade den vita lite mer fart under benen och for ut o hittade Tessan. Duktig tjej!! Skällde jättebra!.

Sista skicket var hon en aning mer laddad, härligt. Väntade, efter uppmaning,hmm på att hon verkligen ville ut och då fick hon gå. Skitsnyggt slag och vilket skall, men hon hade varit o klivit lite på Cecilia med.

Så summan av dagen:

  • Mojjan ska vara mer fokuserad och läsa hunden   .
  • Inte låta henne gå när hon tycker, utan jag bestämmer.
  • Figgen ska förekomma henne ett tag framöver med ett... backa... innan hon är ända framme.

Annars är jag nöjde med henne.

Avslutade dagen med en runda med flickorna, skönt eftersom de sen skulle ligga medans vi slafsade kräftor.

Lyckad kväll, med en massa goa kräftor, pajer, ostar, chokelkaka medglass o hallon och till slut litta dodis.

Mot senkvällen kom en kille farandes och frågade om vi visste vems hunden var som de precis hade lyckats undvika att köra på  .

Hade först ingen aning, så det var ju bara att ringa farbror blå, men innan man kom fram, amen va?!?! så kom grannen på att det kunde vara en annans hund som bodde ngt hus bort. Dit och ringde på och jodå de "saknade" sin hund. Ojdå, han måsta ha sprungit ut när någon gäst gått hem. Dessa människor har väl liiite otur när de tänker , om man säger så, och kunde inte ens bemöda sig att tacka personerna som lyckades undvika att köra på hunden. Hädanefter kan de ju klara sig själv!!!


Idag då:

Jo, Lotta och jag träffades på Sturp för att spåra lite. Jag traskade till killarna och Lotta till den vite.

Änzo först ut och så lika de spårar han och Ulla. Han är väldigt nogrann och kommer han av sig lite så går han bakåt för att riktigt kolla var spåret är innan han fortsätter  . Lungt och metodiskt spårar han med!! Spåret var väl en 5-600 meter med en hel del vinkar.


Ulla gjorde ett jättefint upptag, kollade av bakåt en liten bit, men vände och drog på åt rätt håll  . Sen spårade hon som Ulla kan, kollade av och när hon kom rätt så gick propellern igång och hon galopperade iväg. vad hon tycker det är kul!!! Många vinklar och annat kul och på ett ställe så hade hon lite bry, men löste det kanon. Vinden låg på och det är inte helt platt där ute, så den snurrar en del med.

 Mycket nöjd med min älskade hund!!!

Hobbe fick ett litet med ett par spetsar, men han grejade det lika bra som vanligt.

Avslutade med en rasterunda och sen såg vi till att en del av Ulla fick stanna kvar och smycka gården,haha precis klara och då öppnade himlen sig   .

Så sanrt in i duschen, men först får Natta ta tag i kalufsen lite och sen är det dags för födelsekalas.

Snabbt tog helgen slut och imorgon är det dags att entra kontorsstolen igen.


Ha det alla!!


 
 
Cina

Cina

22 augusti 2010 17:12

kan förstå att det var kul med ett så stort sökgäng :) Härlig, aktiv o rolig helg vad jag förstår.

Värmer speciellt mitt hjärta att hunden inte blev påkörd :) Undrar bara om dess husse/matte förtjänar att ha en hund.

http://yallayalla.bloggplatsen.se

 
Mariana

Mariana

22 augusti 2010 18:00

Här har det oxå varit go' träning ser jag;) Och det var ju ett rejält sökgäng!
Tur inte den stackarn blev påkörd, vissa hundmänniskor är inte hundmänniskor, om man säger!
En fortsatt skön söndag o en bra start på jobbet tillönskas;)// Kramis

http://gormasblogg.bloggplatsen.se

 
Nina

Nina

23 augusti 2010 08:28

Kortversionen var ju verkligen kort men innehållsrik :). Gött mos att söket blev bra till slut och att Skrullan visade var skåpet skulle stå i spåret dan efter. Me lajk! Å så en massa party det. Hur ska du orka hålla måndag :)? //Kram kram

http://www.palmstrand.se

 
Susanne

Susanne

23 augusti 2010 09:01

Cina: Ja det var verkligen ett big-a-bauta sökgäng!! Men kul med nya figgar och ny input!

Mariana: Härligt med "nytt" folk i sökskogen.hehe
Redan i kontorsstolen, men det känns ok.

Nina: Mammas duktigaste har varit och tränat minsann!! Trevliga partyn på det sen är helgen tiptop. Partyt fortsätter idag på jobb med lite brännboll och kubb på efm..hoppas bara vädret håller i sig.
Kramisar

http://www.svedalabrudarna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards