Alla inlägg den 15 juli 2013

Av Susanne Leijon - 15 juli 2013 07:23

Men ännu en bra helg att titta åter på  .


Fredagen var ju hur lugn och skön som helst och man bara njuter när man kan sitta ute i linne och shorts väldans länge, njuta av grillat och lite gott rosé  .


Lördagen tog man det lite lugnt på morgonen, innan jag mötte upp Lotta vid Arriesjön för lite simträning innan det blev klubben för lydnad.

Så nyttig träning den där simningen och ut med grejorna långt i sjön så de får jobba lite.


Vidare till klubben i det mer än ljuvliga vädret  , och vi var en del från gruppen som anlände lite pö om pö.


För Bizzies del startade jag med systemövning på planen och detta har hon inte gjort innan men hon sprang. Brydde sig inte om godiset ute hos "figgarna" men sprang lika glatt för det  .

Körde ett sökskick på Sabina för att se hur hon gjorde med fastrullen och japp ner med huvudet och tog sin rulle   .

Bilvila och så fick Ulla komma ut och göra sina favvogrejor...nämligen apportera och fostra liten valp  . Ulla är suverän på unghundar och berätta för de vad det är som gäller gentemot att se upp till de äldre. Bestämd men jäkligt schysst  .


Lydnadsbiten för Bizzie vart FF, glömde kopplet helt enkelt och här blev det fokus på att strunta i att favvotungen låg på planen. Mkt ff runt omkring den då alltså  , men hon var duktig efter någon tillsägelse....

Sättandena blir bättre..eller ja snabbare och snabbare..förväntan it is!


Framåtsändande med lina på och första bara gåendet och det känns bra, ngt litet stopp är där emellanåt men lungt och fint går hon och i stort sett helt rakt med.

Testade att köra hela och blev allt lite snopen för ut i galopp, bröt SJÄLV av till trav där jag vill att hon ska bryta av för att sedan med en liten påminnelse om att gå. Duktiga B!

Blev några vändor.


Tungen sen då jo den kördes plötsligt under fria följet och ja den är hur bra som helst!


Krypet sen då, vår akilleshäl...men det är bara att mängdträna momentet så ska det väl till slut funka. Blir lätt hög den lilla damen.....


Avslutade med några sändande på mig själv och japp det funka.


Väl hemma blev det direkt en tur till gymmet...lia bra det  , innan det blev go mat o dryck.


Lördag blev till söndag och efter ännu en lugn morgon där solen lyste med sin frånvaro  , min plan var ju att ta dagen i solstolen och kanske ett litet dopp, årets första isåfall, i poolen, men se så blev det inte utan det fick bli en långis längs ån så de fick rört på sig..ja även jag med naturligtvis  .


Skyddseriet där var det stort manfall så då planerades det för lite sök på kvällskvisten istället  . Jag, Lotta, Cina och Elin drog till Vomb och vallade ruta. En klurig en, med kullar, tätt bland träden osv..men ack så kul.


Bizzie först ut och nu skulle fastrullen testas på riktigt. Lösrullar med ut om det blev för svårt för henne.

Första där hade Lotta fått hjälpa henne liiite med att bara röra sin hand under nätet och då ahde hon tagit sin rulle och in till mig.  

Andra där låg Elin i låda, intressant och se. Hon lokaliserades, B pep lite, kom två små gläfs, men hon valde att inte fortsätta skälla uten letade istället efter lösrullen, tog den och in till mig. Duktig B!


Nästa på Lotta, tror jag hon tog den själv eller så blev det återigen en liten rörelse av handen.

Elin där hade hon tagit den själv  .

Även Lotta efter det.

Nästa där såg jag henne från stigen och hon letade så jäkla fint, hittade E efter en stund, litet pip, men tog sen sin rulle och kom in  .

Nästa på Lotta blev svår, ute och letade, kom in igen, skickades om och inget hördes alls, man hör ju lite annars att rullen den slår, men det var helt tyst tills vi hörde Elin på radion att hon var hos henne  . Varken Cina eller jag hade sett henne korsa stigen men hon hade gjort ett stort framslag på Lottas sida för det var från det hållet hopn hade kommit till Elin.

Jaja in med lösrullen , litte trött i kolan nu, och sedan fick hon en retning av E och L eftersom E fick gå över då det hördes lite dåligt på kullesidan.

Hon hade inte varit i närheten av Lotta någon av gångerna jag skickat henne.

Bra avslut med en jäkla duktig B  .


De andra doggsen skötte sig oxå bra och rutan den var välvallad av både A och U!


En mysig kväll blev det allt i en klurig och lite svår ruta!!


Go måndag ..nu kör vi hela veckan lång....


Ovido - Quiz & Flashcards