Direktlänk till inlägg 22 april 2013

SOL, SOL, OCH SOL

Av Susanne Leijon - 22 april 2013 08:03

hela helgen dessutom så hur underbart har inte bara det varit  .


Lördagen först och där hängde jag och Lotta med Perra och Elin för att köra sök i deras helt ljuvliga rutor!

Det är kuperat, brant på vissa ställen och med mkt kluriga, roliga gömställen.


Perra hittade bl.a en avsats, lite klurigt för hunden att ta sig dit, där det fanns en liten "håla" in i berget som man så fint kunde gömma sig i  .


Jag körde Ullan först av mina och hon fick 4 skick där första innebar att när hon upptäckt att Elin förutom dutten även hade den gröna bollen med sig så...varför skulle hon komma till mig  . Men hon kom och på andra sidan satt Perra i ett jakttorn, så det tog lite innan hon fattade att man kunde var lite högre upp än ligga platt/ eller gömd på backen.

Elin igen och här hade hon jobbat riktigt fin, efter att ha varit i första legan och kollat av. Perra på avsatsen och det bekymrar ju inte Ulla inte  .


Bizzie sen och hon var verkligen laddad. Vindade på rejält när vi gick på stigen fram till starten. Första skicket fick göras om då hon valde att vika av alldeles för tidigt men nästa där behövde hon endast skalla en gång för att få bollen..lite paff över det? tror nästan så  .

Samma på Perra sen men sen blev det mer allvar och nästa skick på Elin blev jättebra! Kom igång i ett kanonskall direkt, och då var det svårt för Elin att höra i radion att...belöna!!! men belöning fick hon och kampade gjorde hon duktiga grå!


Nästa skick där var Perra bakom lite stora stenar och även detta gick jättebra, jag sprang ut så hon fick fortsätta skalla!


Elins nästa där blev det två skick för första hittade hon inte..men hon är lika glad för det... ELin fick hjälpa henne lite med skallet på detta.


Avsatsen blev nästa och den var lite klurigare, hon käände ju att Perra var där någonstans så då kom det lite pip fram tills att hon lokaliserat honom helt. Skallet kom igång och då ekade det bakom henne, så hon hade kollat bakåt...va fan ÄR här fler?!?!?!  , men sen blev det bra markering på honom.


blev ett par skick till för henne och hon går lika bra ut på alla, ja det sista där fick jag säga till henne en gång extra..lilla valnöten den tröttnade väl lite  .


Avslutade med att Perra drog iväg och då så.....


Mkt nöjd emd hennes träning för det var ju ett tag sen vi körde sök, men det är så jäkla kul att se hur de älskar när marken blir lite svårare/ klurigare och hur de taggas av det. Två tjuvstaret drog hon till med..men nähä du lilla fröken  .


Även de andra hundarna gick jättebra, så det var med stort leende man rullade hemåt!


Söndagen sen då var det en del som skulle lydna på klubben på fm men jag valde att greja hemmavid eftersom  det ändå var skyddsträning på efm, så resterande fönster blev genomsebara, de bägge fick en rask längre prommis, lite rabattrens u.s.w innan det var dags att dra mot Burlöv  .


Skyddet där körde vi vidare på bytesförsvar, och Perras näsa den låg lite risigt till där ett tag...men lägger man den i blöt så  ......

Surnar på det gör hon och sen fick hon gå, och då stod Perra inne vid lite tunnor...och det var liite läbbigt första gången men sen så. Nyttigt, nyttigt!


Körde så ett par gånger och hon har fina bevakningar, håller sitt avstånd och även betten var bra igår.


Hon kan ju vara lite tam i bettet på ny ärm så vi lånade Vickys och första där var det..just det..lite tunt men resterande blev bra.


Nöjd med henne även där och lydnaden som vi körde som uppvärmning var bra även den.



Så..en härlig solig, hundig helg har det varit  och nu har vi en ny vecka framför oss som vi får göra det bästa av.





 
 
Nina

Nina

22 april 2013 08:47

Vädret har ju verkligen lyft helgen! Även för en annan som inte tränat hund mer än några minuter :). Gött med lite sökträning som dessutom gick bra - ja å så skydd förståss. Nu hoppas man ju bara att solen tittar fram idag med :). //Kramkram

http://www.palmstrand.se

 
Sabina

Sabina

22 april 2013 12:11

Ni verkar ha haft en underbar helg i solen :)! Härligt med duktiga hundar.

// Kramar

http://schaferbus.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Mariana

22 april 2013 17:41

Ni har verkligen haft en riktig bra, hundig helg :) Sol, bra mark och duktiga pälsar, kan ju knappt bli bättre :) // Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards