Alla inlägg den 30 juli 2012

Av Susanne Leijon - 30 juli 2012 07:30

Känns ju sådär spännande början på veckan   , men då får man tänka på att det borde bara kunna bli bättre....och sen får man se tillbaka på helgen   .


I lördags hade vi mark i Vomb och min plan först var ju att köra sök eftersom vi inte gjort det sen lägret   så hade det ju varit kul.

Tyvärr så bland oss sökare så finns det skadade hundar och folk och köra två st kändes ju inte sådär lyckat,hmmm


Så då tar vi plan B istället som blev spår, ja inte så illa det heller eftersom frökens sista spår det gick inte helt 100 inte. Det var ju fullt ös, massa gå av och kolla och så....men i lördags så trampade Lotta ut ett spår till Bizzie, och jag gick till Änzo och Skrullan.


Bizzie först och trots kvavt   och varmt, högt torrt gräs med massor av små korn som fastnade både i ögon och all annanstans på hunden så skötte hon sig mkt mkt bra   .

Upptaget där bara drar hon iväg och sen var det inga problem vaken i vinklar eller på raksträckor. Bara de vanliga småkollarna att hon var helt rätt.

Två av pinnarna däremot där knickade hon till med huvudet precis som att där har du kärring jag fortsätter....eller hur????  .


Änzo sedan och han fick minsann ett helt färskt förledningsspår han i form av svampplockare, som han blev väldans intresserad av, men efter diverse koll så valde han att fortsätta i mina fotspår!


Ullan, ja hennes spår hade legat i 2 h när det väl blev dags och det sksulle ju bli kul med tanke på värme och allt, men hon är ju en "specialhund" så det grejade hon hur fint som helst  .


Lite fika innan uppletet och där fick Bizzie vara först ut och japp hon grejade in alla fyra föremålen på lika många skick. Jobbade jättefint i rutan, inget tugg och lämnar sakerna fint, även om det igår blev en liten lov bakom först  .


Ulla hon fortsätter att göra jättefint ifrån sig i uppletanderutan och även där blev det fyra skick för att få in grejorna!


Nöjd och belåten for man inom Willys hem för att ha grannarna på lite grillat!


Igår var det en riktig slappedag!

Tog iofs flickorna på en 7 km längs ån i lätt duggregn så de var ju ganska nöjda efter det.

Bilen fick sig en lättare dammsugning samt blev avtvättad.


Senare på kvällen så fick de båda komma ut för lite lydnad och Bizzie...ja hon fortsätter att göra mkt bra ifrån sig  . Framförgåendet igår, hon gick sååå bra. Bra fotgående, fort ut i kopplets längd och sen höll hon sig där med öronen vinklade bakåt heela tiden  . Ställandet i stort sett helt rekt!!

Dessutom alla tre rundorna!

LF känns fortfarande mkt bra och det blir mer och mer att hon kollar upp hela tiden, för att få sin boll!

Fotingångarna, ja där är inte många sneda sättanden längre!


Nu ska vi nörda platsliggning, där hon gärna traskar upp när hon tröttnat  . Lite Ulla varning,hehe

Apportering, fortfarande det sista kvar samt hoppet, där ska vi få till sättandet ordentligt på andra sidan och att hon inte får för sig att springa runt om på tillbakavägen och det eliminerar vi bara hon sätter sig inom hindrets bredd.


Hade varit kul att appella i höst nån gång  .


Ulla hon fick en större dos FF hon och även till henne har jag börjat med att ha bollen i ärmhålan, vilket hon inte riktigt har greppat än...hon är såå söt när hon upptäcker bollen och att jag inte har tagit upp den från fickan eller så....


Ikväll får vi se vad som händer...troligen köra killarna till Bara och beroende på väder så får vi se om det blir ngn form av aktivitet!


My girls

         

Ovido - Quiz & Flashcards