Direktlänk till inlägg 4 december 2011

ATTANS VILKA HUNDAR JAG HAR!!!!!!

Av Susanne Leijon - 4 december 2011 16:08

  .

Igår så körde jag o Lotta lite byggsök och vi körde bara inne på lagret för i det regnet var vi inte sååå sugna på att köra ute  .

I omgång 1 så skulle Roger gömma sig för Bizzie och ja han hittades o lyckan var total...för Roger  .

Sedan fick liten tjej  både hitta sin mojja och Lotta, och lika lycklig var gång  . Hon jobbar jättefint med höga nosen hela tiden och bryr sig inte om saker står i vägen för hon for upp på olika säckar för att försöka hitta och jag såg allt att Lotta fick stoppa henne lite när hon letade efter mig.

Hon fick gå i trätrappan och den springer hon glatt upp o ner i utan bekymmer, så då tog vi o kollade spiraltrappan med  , för o se hur det skulle gå.

Men inga problem där heller. Upptraskade hon utan problem och ner var ju naturligtvis lite läskigare men även om hon tyckte det var lite läbbit så tog hon "tag i sig själv"  och beslöt sig för att ett steg i taget så går det nog, vilket det gjorde. Så även om hon pep lite emellanåt, så aldrig ngt tillbakaryck eller ngt annat för att komma därifrån, utan lungt o metodiskt tog hon sig ner  . Hon è så cool den lilla pansarvagnen!!!


Ulla, ja hon kan de flesta gömmorna,hehe och den dåren hon far upp o ner i alla de branta trapporna.....

Hittade både Lotta o mig gjorde hon ju naturligtvis också. Mattes älskade  .


Både Hobbe o Änzo, ja de älskar ju det här lika mycke som de andra två så hur svårt är det?!?!?!  .


Traskade hem med brudarna så de fick en lite längre prommis iallafall innan det var dags för att landa lallan o soffan!


Idag var det Vomb som gällde och Cina o bytade spår. Same same but diffrent kan man ju säga med tanke på Sturup förra veckan  . Jag trampade upptag till henne och hon ett lite klurspår till Ulla.

Sen traskade jag ett ja ca 400-500 m till Bizzie med 4 vinkalr o tre apporter. Kul o se hur hon skulle göra med dem. Har ju lagt en apport innan en gång och då stannade hon o kollade på mig o såg undrande ut  .


Medans dessa låg till sig så vallade vi en uppletande ruta och sen körde jag Ulla för jag trodde att jag hade lite bråttom hem....

Asså Ulla o upplet, det är en matchmadeinheaven det  . Hon älskar detta momentet och jobbar sååå bra hela tiden. Man kan inte skylla henne för att inte vara i hela rutan iallafall,haha. Men hon hittar sina grejor snabbt o lätt och far in med dem till mig och idag så var även avlämnandena rikitgt bra  .

På ena skicket så sa jag..spåra...och hon for ut en meter stannade , vände sig om och undrade vad i hela världen jag höll på med  , jaja gör om gör rätt!!!!


Lita fika innan det var dags för Bumlans spår, som legat nästan en timme i det saftiga Vombunderlaget, och ja vad finns det att säga.....suger fast i upptaget o tuffar iväg, går precis så som jag gått mellan stammarna, och vid en stam så,hmm men skutt över och sen ahaaa det var här,hihi. Vinklarna mkt bra, och vid första apporten så stannade hon, tog upp den och kom till mig  . Kastade iväg den så hon fick hämta och sen hade vi lite kul med den för de ska vara sååå attans kul att hitta!

Tuffade på i bra/lagom fart hela spåret, vinklar kanon och vid nästa pinne så såg man lite innan att här kommer snart pinnen, lite som Ullan  .


Ullan hon glänste hon  . Klockrent upptag, för då bestämde jag när hon skulle få gå ut  , och sedan i vanlig ordning så märkte man inget av alla klurigheter som Cina hade gjort  . Fy fanken vad hon spårar bra!!!!


Nu sitter bojan på fram till 23, så alla ha nu en skön söndagkväll.... 



 
 
Nina

Nina

5 december 2011 07:13

Ibland är det bara helt underbart så duktiga de kan vara, de små liven, nästan overkligt lixom :). Gött med en snabbtitt ute i skogen igår - det var på tiden kändes det som :). Boja eller inte så hoppas jag att du får en go måndag! //Kramkram

http://www.palmstrand.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Susanne Leijon - 26 februari 2014 07:35

                                      IDAG FYLLER VÄRLDENS BÄSTA, TOSSIGASTE SKRULLA-REDA 9 ÅR   .       ...

Av Susanne Leijon - 17 februari 2014 07:44

är väl rätt lagom att träna hund   .   Revingemark för gruppen och vi började dagen med plats med skott och budis. Platsen är inga som helst problem, hon ligger kanon hela tiden,   Budisen, där har hon vid ett tillfälle sprungit till skytte...

Av Susanne Leijon - 6 februari 2014 08:16

Shit vad det är kul att träna med Bizzie.   I tisdags körde jag ut för att rasta de bägge, men la även ett spår till B och under tiden så fick de bägge varsitt uppletande. Rutan blev på en kulle så det var ju lite kul att ´se hur de jobbade. ...

Av Susanne Leijon - 27 januari 2014 07:59

Och det handlar naturligtvis om hundträning  .   Lördagen först då var hela fm och halva efm upptagen med diverse måsten, men sen efm drog jag iväg till Sturup för att rasta de bägge, men vafanken...blev att jag först huttade ut varsitt litet spå...

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .   Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligge...

Ovido - Quiz & Flashcards