Alla inlägg den 15 januari 2014

Av Susanne Leijon - 15 januari 2014 11:39

Och det handlar om Bizzie och hennes korgarbete i skyddet  .


Bita, Släppa och Bevaka det har grundats rejält med damen och vi har fått klura lite på att få till rätt attityd redan från början men jag/vi, skyddsgänget   tror/ känner att NU ligger vi nog helt rätt i träningen med henne.


Igår var det hennes tredje pass, jag hävdade andra, men det är tur att det finns bättre vetande runt omkring en  , och hon gör det riktigt bra!

Jag däremot får ju lite hjärnsläpp emellanåt...man ska hålla reda på sig själv, hunden, instruktioner, linor, tummar upp/ner, selar ja ni fattar va...att det då kan bli lite fel ibland ,hahahahaha


Hur som, det kommer ett hot när vi står 1 m bakom figgen, hon stöter figgen som blir djupt impad . Här ska jag ju då hålla kvar i linan naturligtvis, för att gå fram och ta av korgen så han hinner komma iväg och få upp skinnet så hon kan gå igen och få det...men jag släpper linan i samband med stöten så hon kan ju fara fram till figgen...som vis av erfarenhet  , nog har lite koll. Han stannar och då börjar hon bevaka fint och bra. Inga fula omstötar här inte.

Bra grundat, känner jag!


Men resten av gångerna så hade jag koll på ALLT!!!


Så nu framöver är det korgarbete och transporter som kommer prioteras så får vi se när vi blir redo att visa upp vad vi lärt oss  .


Lydnaden, ja där är det mest fokus på lite högremoment som fs, ink m stå, skall och kryp och ja det går framåt iallafall, blir ju alltid nåt steg tillbaka nån träning men det är inga kliv iallafall.


Söket, ja vad ska man säga   . Shit vad fint hon har gått de senaste tränignarna.

Ser till att variera träningarna så mkt som möjligt, med träffar, tomt, direktbelöning..där måste figgen vara grymt snabb att fiska fram dutten för annars är rullen, ja tack Nina och Eva för det!!, i munnen och B på väg in mot stigen igen  .

Grymt roligt att träna sök med henne och de sista träningarna har det handlat om i stort sett elitrutor och hon bara går den goa grå!

Nåt spår har hon med fått sig till livs och nu ska det ju tränas högreupptag  , och det har varit lite av varannangång det hittills. Spårar fint gör hon så....


Ikväll kör vi lydnad, tjohooo!!!


Ovido - Quiz & Flashcards